Local area network

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Local aréa network (LAN) nyaéta hiji raramat komputer nu ngawengku hiji daerah fisik nu leutik, saperti imah, kantor, atawa grup leutik tina wangunan, saperti sakola, atawa bandara. Sipat LAN nu patukang tonggong jeung wide area network (WAN), nyaéta yén LAN boga laju transfer data nu leuwih gancang, daerah géografis nu leuwih leutik, tur henteu merlukeun jalur komunikasi sewaan (Leased line).

ARCNET, Token Ring katut tehnologi liana geus kungsi dipaké saméméhna, tapi nu tehologi nu pangilaharna dipaké kiwari mah nyaéta Ethernet maké kabel pasangan murilit (twisted pair), jeung Wi-Fi.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]