Lorong Waktu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lorong Waktu mangrupikeun séri tipi fiksi ilmiah agama Islam anu dihasilkeun ku Demi Gisela Citra Sinema sareng ditayangkeun ku SCTV unggal bulan Ramadhan dina 6 musim ti taun 1999 dugi ka 2006.[1] Séri ieu didamel ku Deddy Mizwar anu ogé salah saurang tokoh utama sareng diréktur / produser di séri.[2] Judulna didasarkeun kana Al-Asr, salah sahiji surah dina Al-Quran.

Carita séri ieu ngeunaan papanggihan mesin waktos ku Ustād Addin. Addin nyalira mangrupikeun murid sareng putra angkat ti Haji Husin. Salain ti Ustad Addin, Haji Husin gaduh murid ngora anu namina Zidan.[3]

Numutkeun ka Vice, séri ieu mangrupikeun séri tipi ramé anu pangsaéna di Indonésia di akhir taun 1990an dugi ka awal 2000an.[4]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Film 90-an, Lorong Waktu Sinetron Religi Bernuasa Futuristis. Fimela. Retrieved 10 February 2019.
  2. Apa Kabar, Para Pemain Sinetron 'Lorong Waktu'?. Kumparan. Retrieved 10 February 2019.
  3. Ingat Zidan di Lorong Waktu? Lama Vakum, Ini Kabarnya Sekarang. IDN Times. Retrieved 10 February 2019.
  4. Lorong Waktu Adalah Sinetron Ramadan Terbaik di Indonesia. VICE. Retrieved 10 February 2019.