SCTV

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
logo SCTV kiwari

SCTV awalna mah singkatan tina Surabaya Central Telvisi.[1] Ngajumantara munggaran dina tanggal 24 Agustus 1990 di Surabaya, Jawa Timur dumasar ijin ti Departemen Penerangan No. 1415TF/K/IX/1989 jeung SK No. 150SP/DIR/TV/1990.[2] Mimitna mah siaran SCTV bisa ditarima kalawan kawatesanan pikeun wewengkon Gerbang Kertosusila (Gresik, Bangkalan, Mojokerto, Surabaya, Sidoardjo jeung Lamongan). Sataun ti harita, 1991, pancaran SCTV ngajumantara nepika Pulo Bali jeung sabudeureunana.[1][2] Dina taun 1991, diadegkeun stasiun SCTV Bali di Denpasar jeung SCTV Surakarta di Surakarta. Ti harita SCTV rubah ngaranna jadi Surya Citra Televisi.[1]


Kakara dina taun 1993, dumasar kana SK Menteri Penerangan NO. 111/1992, SCTV ngalakukeun siaran nasional ka sakumna wewengkon di Indonésia.[2] Pikeun ngantisipasi amekaran industri télévisi jeung ogé kalawan nimbang-nimbang Jakarta minangka puseur boh kakawasaan boh ékonomi, ti mimiti taun 1993 nepika taun 1998, SCTV mindahkeun basis operasi siaran nasionalna ti Surabaya ka Jakarta kalawan dina sababaraha tahap.[2]


Dina taun 1999 SCTV dan O Channel ngalakukeun siaranana kalawan asional ti Jakarta.[2] Sawatara éta, ngantisipasi kamekaran téhnologi informasi anu beuki ngarah kana konvergénsi média SCTV ngamekarkeun poténsi multimédiana kalawan medalkeun situs http://www.liputan6.com, http://www.liputanbola.com.[2] Ngaliwatan éta situs téh, SCTV teu ngan saukur noel masarakat Indonésia di wewengkon Indonésia wungkul tapi ogé di sakuliah dunya.[2] Dina kamekaran satulyna, ngaliwatan indung pausahaan PT. Surya Citra Media tbk. (SCM), SCTV ngamekarkeun poténsi usahana nepika mancanagara jeung nembus wengkuan konsép siaran tradisional kana konsép industri média anyar.[2]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Sejarah SCTV (diakses tanggal 1 November 2011)
  2. a b c d e f g h (id) Sejarah Perusahaan (diakses tanggal 1 November 2011)


Nulis.jpg