Luca Pacioli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luca Pacioli
Potrét Luca Pacioli.
Potrét Luca Pacioli, biasana pakait jeung Jacopo de' Barbari, 1495[1]
Gumelarc. 1447[2]
Sansepolcro, Républik Florence
Tilar dunya19 Juni 1517 (kira-kira umur 60-70an taun) di
Sansepolcro, Républik Florence
KawarganagaraanFlorentine
PagawéanBiarawan, matematikawan, panulis
Dipikawanoh salaku/lantaranSumma de arithmetica,
Divina proportione,
pamukon éntri ganda

Fra Luca Bartolomeo de Pacioli (nénéhna Paciolo) nyaéta ahli matematika tur biarawan Fransiskan ti Italia, anjeunna kungsi gawé bareng Leonardo da Vinci jeung mangrupa kontributor seminalis kalawan widang anu ayeuna dipikawanoh minangka akuntansi. Anjeunna ogé dipikawanoh salaku Bapa Akuntansi.

Référénsi[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikiquote logo
Wikicutatan mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
  1. "POTRÉT ÉNIGMA LUCA PACIOLI". RitrattoPacioli. Diakses tanggal 30 January 2015. 
  2. Di Teodoro, Francesco Paolo (2014). "PACIOLI, Luca". Dizionario Biografico degli Italiani 80. Treccani.