Métode Taguchi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


métodeu Taguchi nyaéta métodeu statistik nu diwangun ku Genichi Taguchi keur ningkatkeun kualitas produksi pabrik. Metoda Taguchi mangrupa hal nu kontroversi keur statistikawan urang kulon.

Prinsip Taguchi nu mangaruhan kana statistik nyaéta

  1. Taguchi loss-function;
  2. Pilosopi off-line quality control; sarta
  3. Hal anyar dina desain percobaan.

Pustaka[édit | édit sumber]

  • León, R. V., A. C. Shoemaker & R. N. Kacker. 1987. Performance méasures independent of adjustment: an explanation and extension of Taguchi's signal-to-noise ratios (with discussion), Technometrics 29: 253-285
  • Moen, R. D., T. W. Nolan & L. P. Provost. 1991. Improving Quality Through Planned Experimentation. ISBN 0070426732
  • Nair, V. N. (éd.). 1992. Taguchi's paraméter design: a panel discussion. Technometrics 34: 127-161


Nulis.jpg