Maésénas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Maésénas nyaéta jalma beunghar nu ngarojong kana kabudayaan.[1]Istilah Maésénas,hususna dina widang sastra dianggap bersinonim sareng patronasi,nu ngajaga,pangrojong dina proses kreatip.[1]Sapertos nu dipikaapal,salaku hakékat kreatipitas imajinatif kalahiran karya sastra dianggap ngan rojongan pribadi,ku kituna ngalaman masalah tinda widang pinansial.[1]Misalna ngeunaan biaya hirup.[1]Tina hubungan ieu dibutuhkeun pihak nu séjén,nyaéta anu ngarojong keuangan èta sorangan.[1]TIna hubungan ieu oge bijil ngaran Gaius Cilnius Maecenas (70-8 SM),saurang panasèhat kaisar jaman Romawi (Caesar Augustus) nu ngabantos seniman-seniman sapertos Virgil,Propertius,Varius Rufus,Valgius Rufus,Plotius Tucca,Domitius Marsus jeung sajabana.[1]Istilah maesenas,patronasi dominan abad Pertengahan dan Renaissance.[1] Tina danget ieu (Holman, 1980:338-339) ogé bijil istilah pangarang resmi (poetlaureate).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah biografi karya metode dan teori sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 430. ISBN 9786022297437.