Magatru

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Magatru mangrupa tembang pupuh nu ngagambarkeun nu sedih, handeueul ku kalakuan sorangan, mapatahan.

Conto tembang[édit | édit sumber]

Conto kahiji[édit | édit sumber]

Majalaya, Ciparay, Banjaran, Bandung
Kopo reujeung Cisondari
Cicaléngka, Ujung Berung
Rajamandala, Cimahi
Lélés, Limbangan, Tarogong

Conto kadua[édit | édit sumber]

Nun sumuhun nu iéu namina curuk
Nu sisi namina cingir
Nu tengah nami jajangkung
Nu deukeut cingir jariji
Anu pangageungna jempol

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]