Magnésium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Rupa Magnesium

Magnésium nyaéta salah sahiji unsur kimia anu miboga lambang Mg jeung nomer atom 12.[rujukan?] Unsur ieu miboga masa atom 24.305.[1] Magnésium mangrupa unsur logam pérak-bodas nu ngahasilkeun cahya bodas nu caang pisan lamun kaduruk.[2] Unsur ieu aya ngalimpah di alam jeung dipaké dina prosés métalurgi jeung kimia, dina fotografi, sinyal, jeung kembang api lantaran cahya bodasna nu kuat nu hasil tina pangdurukanana.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Magnesium (diakses 16 januari 2016)
  2. a b (en)magnesium (diakses 17 Januari 2016)


Nulis.jpg