Magnésium

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Magnesium)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rupa Magnesium

Magnésium nyaéta salah sahiji unsur kimia anu miboga lambang Mg jeung nomer atom 12.[rujukan?] Unsur ieu miboga masa atom 24.305.[1] Magnésium mangrupa unsur logam pérak-bodas nu ngahasilkeun cahya bodas nu caang pisan lamun kaduruk.[2] Unsur ieu aya ngalimpah di alam jeung dipaké dina prosés métalurgi jeung kimia, dina fotografi, sinyal, jeung kembang api lantaran cahya bodasna nu kuat nu hasil tina pangdurukanana.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Magnesium (diakses 16 januari 2016)
  2. a b (en)magnesium (diakses 17 Januari 2016)


Nulis.jpg