Mahkamah Internasional

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Mahkamah Internasional (Basa Inggris: International Court of Justice, atawa ICJ, Basa Prancis: Cour internationale de justice, atawa CIJ, Basa Walanda: Internationaal Gerechtshof) nyaéta awak kahakiman utama dina PBB. Mahkamah ieu aya di Den Haag, Walanda. Fungsi utamana nyaéta pikeun ngabéréskeun sengketa hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku nagara-nagara di dunya, sarta méré pamadegan ngeunaan patarosan atawa konsultasi hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku lembaga-lembaga internasional anu ngabogaan hak, sarta Majelis Umum PBB. Mahkamah Internasional henteu sarua jeung Pangadilan Kriminal Internasional, anu ogé dianggap ngabogaan yurisdiksi global.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  • (en)(fr) Mahkamah Internasional, Loka resmi
  • (en)(fr)Daptar perkara anu dipegatkeun ku Mahkamah Internasional saprak nangtungna dina warsih 1946
  • (en)Portal Kaadilan Den Haag: Panto gerbang akademis online ka organisasi-organisasi di Den Haag ngeunaan katengtreman, kaadilan, sarta kaamanan internasional.