Majelis Umum Pasarikatan Bangsa-Bangsa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Majelis Umum Pasarikatan Bangsa-Bangsa
United Nations General Assembly (Basa Inggris)
الجمعية العامة للأمم المتحدة (Basa Arab)
联合国大会 (Basa Cina)
Assemblée générale des Nations unies (Basa Perancis)
Генера́льная Ассамбле́я ООН (Basa Rusia)
Asamblea General de las Naciones Unidas (Basa Spanyol)
UN General Assembly hall.jpg
Aula Majelis Umum Pasarikatan Bangsa-Bangsa di markasna di New York
Rupa Badan Utami
Singketan GA, UNGA
Pupuhu Présidén
Qatar Abdulaziz Al-Nasser[1]


Députi Présidén

Iran Mohammad Khazaee
Status Aktip
Ngadeg 1945
Ramatloka www.un.org/ga

Majelis Umum Pasarikatan Bangsa-Bangsa (Basa Inggris: United Nations General Assembly; UNGA/GA) nyaéta salsahiji ti 5 badan di handapeun Pasarikatan Bangsa-Bangsa sarta sahiji-hijina di antara nu séjénna di mana sadaya nagara anggota miboga pawakilan dina kasaruaan. Kakawasaanna nyaéta ngawasan anggaran Pasarikatan Bangsa-Bangsa, nunjuk anggota Déwan Kaamanan teu tetep, narima laporan ti bagian lian ti Pasarikatan Bangsa-Bangsa, sarta nyieun saran dina wangun Résoulsi Majelis Umum.[2]

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. "Presidents of the General Assembly". United Nations General Assembly. 29 Juni 2010. Diakses pada 18 Séptémber 2011. 
  2. CHARTER OF THE UNITED NATIONS: Chapter IV. UN.org.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:World government Citakan:UN Charter Citakan:United Nations


Nulis.jpg