Maria Theresia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maria Theresia
Lukisan karya Martin van Meytens, 1759
Lukisan karya Martin van Meytens, 1759
Maharani Romawi Suci
Ratu Teutonikum
13 émber 1745 – 18 Agustus 1765
Pangangkatan 13 Séptémber 1745
Adipati Wanita Utama Austria
Ratu Hongaria dan Kroasia
Maréntah 20 Oktober 1740 – 29 November 1780
Pangangkatan 25 Juni 1741
Dipiheulaan ku Karl III
Dituluykeun ku Joseph II
Ratu Böhmen
Maréntah 20 Oktober 1740 – 19 Desember 1741
Dipiheulaan ku Karl II
Dituluyskeun ku Karl Albrecht
Maréntah 12 Mei 1743 – 29 November 1780
Pangangkatan 12 Méi 1743
Dipiheulaan ku Karl Albrecht
Dituluykeun ku Joseph II
Pasangan Franz I, Kaisar Romawi Suci (12 Februari 1736 nepi ka carogéna pupus, 18 Agustus 1765)
Katurunan
Ngaran lengkep
Maria Theresia Walburga Amalia Christina
Wangsa Habsburg
Rama Karl VI, Kaisar Romawi Suci
Ibu Elisabeth Christine ti Braunschweig-Wolfenbüttel
Gumelar 13 Méi 1717
Wina, Austria
Maot 29 Nopémber 1780 (yuswa 63)
Wina, Austria
Tanda tangan Tanda tangan Maria Theresia
Ageman Katolik Roma

Maria Theresia Walburga Amalia Christina (gumelar di Wina, Austria, 13 Méi 1717 – tilar dunya di Wina, Austria, 29 Nopémber 1780 dina umur 63 taun) nyaéta hiji-hijina pangawasa wanoja nu pernah maréntah di Habsburg. Anjeunna ogé mangrupa pangawasa terahir Wangsa Habsburg, sabab, Wangsa Habsburg satuluyna digantikeun ku Wangsa Habsburg-Lorraine sanggeus anjeunna maot. Salian ti éta, manéhna maréntah ogé di Austria, Hongaria, Kroasia, Böhmen, Transilvania, Mantova, Milan, Galisia jeung Lodomeria, Belanda Austria, jeung Parma. Tina réndégannana, anjeunna ogé jadi Adipati Wanoja Lorraine, Haryapatih Wanita Toscana, jeung Ratu ageung Romawi Suci.