Masjid Lautze 2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masjid Lautze 2 mangrupa masjid jeung gaya arsitektur ti Cina , ayana di Jalan Tamblong No. 27 Kota Bandung , dikelola ku Yayasan Haji Karim Oei (YHKO). [1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Masjid Lautze 2 perenahna di wewengkon komérsial, sakilas henteu kasampak kawas masjid sacara umum. [2] Diadegkeun ku Muslim di turunan Cina, H Ali Karim dina Januari 1997. [1] masjid ieu téh masjid pangkolotna diwangun Muslim Cina anu netep di dayeuh Bandung. [1] Ngaran keur Masjid Lautze dingaranan tina jalan di Jakarta, dimana kantor sirah YHKO, nyaéta Lautze 87-89 Jalan Pasar Sukasari, Jakarta Pusat . [1] ngadegna awal masjid ieu téh di Jakarta, jadi ngaran Masjid Lautze di Bandung dibikeun Masjid Lautze angka 2 keur ngabedakeun aranjeunna ti Jakarta. [1] Masjid Lautze oge hiji puseur informasi Islam pikeun warga Cina, boh geus jadi muslim atawa anu diajar agama Islam. [1]

Undagi[édit | édit sumber]

masjid ieu ngan 7 kali ukuran 6 méter bisa nampung 200 jamaah. [2] Ku gaya arsitektur has budaya Cina dikawasa ku warna beureum lampu sarta hiasan lampion jeung ornamén has Cina. [2] Cai mibanda gambar kubah kawas masjid jeung tembok nu ampir sagemblengna beureum. [1] Sempet ngalaman renovasi ku arsiték Institut Téknologi Bandung nyieun kasampak masjid beuki pikaresepeun, warna beureum mendominasi pedalaman sarta exterior masjid, digabungkeun jeung sababaraha ornamén, kayaning cahaya, panerapan rumah tangga, tur ornamén has ukiran Cina. [1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h "Masjid Lautze 2 dan Al Imtizaj: Masjid Bernuansa Oriental di Kota Bandung". SINDOnews.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-03. 
  2. a b c Mei 2018, Bayu Wibowo24; Wib, 15:40. "Mengintip Masjid Bercorak Tionghoa di Bandung". liputan6.com. Diakses tanggal 2019-02-03.