Matthew McConaughey

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Matthew McConaughey
Matthew McConaughey - Goldene Kamera 2014 - Berlin.jpg
Matthew McConaughey in February 2014
BabarMatthew David McConaughey
04 Nopémber 1969 (1969-11-04) (yuswa 49)
Uvalde, Texas, U.S.
Tempat nganjrekAustin, Texas, U.S.
PagawéanActor, producer, Minister of Culture at The University of Texas at Austin
PasanganCamila Alves (m. 2012)
Anak3

Mateus Daud McConaughey ( / m ə k ɒ n ə h eɪ / ; dilahirkeun Nopémber 4, 1969) mangrupa aktor Amérika sarta produser. Anjeunna mimiti massana bewara pikeun peran breakout na di datang-of-umur komedi Dazed na Bingung (1993), sateuacan jalan mun muncul dina pilem Texas Chainsaw Uchiha: The Next Generation (1994), A Time maehan (1996), film komedi leuwih badag ti Kahirupan (1996), Steven Spielberg drama sajarah 's Amistad (1997), jeung drama fiksi Kontak (1997), jeung komedi EDtv (1999), jeung pilem perang U-571 (2000).

Dina 2000, McConaughey janten pangalusna dipikawanoh pikeun dibintanginya di komedi layeut , [1] kaasup The Kawinan Nu Ngarencana (2001), leungit kumaha Guy di 10 Days (2003), paranti peluncuran (2006), fool urang Emas (2008), jeung hantu of girlfriends Kapungkur (2009). Kusabab 2011, anjeunna geus pikaresep kalungguhan dramatis, kaasup The Lincoln Pengacara (2011), Bernie (2011) Killer Joe (2011), The Paperboy (2012), leutak (2012), Magic Mike (2012), The Wolf of Wall Street (2013), Interstellar (2014), The Sea of tatangkalan (2016), Free Nagara Jones (2016).

McConaughey kahontal kasuksésan kritis dina 2013 sarta 2014. Dina 2013, McConaughey portrayed Ron Woodroof , a Cowboy didiagnosis kalawan AIDS di pilem biographical Dallas pembeli Club , anu earned anjeunna teh Academy Award , Kritik 'pilihan Movie Award , Golden Globe Award , jeung Aktor Screen kanu Award , sadaya pikeun Actor Best, diantara panghargaan sejen tur nominasi. Dina 2014, anjeunna dibéntangan sakumaha Tai hiang Cohle di musim mimitina tina HBO 's drama kajahatan antologi runtuyan Leres Detektif , nu manehna meunang Kritik' pilihan Award Televisi jeung TCA Award , sarta ieu bieu keur Primetime Emmy Award , Golden Globe Award , na layar Aktor kanu Award .

Kahirupan mimiti[édit | édit sumber]

Mateus Daud McConaughey lahir on Nopémber 4, 1969, dina Uvalde, Texas . [2] Indungna, Mary Kathleen "Kay" / "KMac" ( née McCabe), nyaéta urut guruna TK jeung panulis diterbitkeun anu diajarkeun McConaughey. [3] Biasana ieu asalna ti Trenton, New Jersey . [4] Bapana, James Donald "Jim" McConaughey, [5] lahir di Mississippi dina 1922 sarta digedékeun di Lousiana , [6] dimana manehna lumpat hiji bisnis pipe suplai minyak; anjeunna dicoo pikeun Wildcats Kentucky sarta Houston Cougars kuliah bal tim. [7] Dina 1953, Jim ieu drafted di babak 27 ku NFL 's Héjo Bay Packers . Anjeunna dirilis sateuacan musim mimiti na pernah diputer hiji kaulinan liga resmi di NFL. [8]

McConaughey urang indung na telat bapana nikah silih tilu kali, sanggeus cerai silih dua kali. [9] Anjeunna boga dua baraya heubeul, Michael sarta Patrick (anu diadopsi). [10] Michael, nicknamed "hayam jalu", nyaéta millionaire timer dijieun anu Béntang dina CNBC docu-seri West Texas Investor Club . [11] sarta salaku sahiji 2018 béntang di A & E kanyataanana acara hayam jalu & Butch kalawan Wayne (Butch) Gilliam. Katurunan McConaughey urang kaasup Inggris , Jerman , Irlandia , Skotlandia , jeung Swédia , jeung akar Irlandia na mahluk ti Cavan / Monaghan wewengkon. [2] Anjeunna mangrupakeun relatif Confederate brigadir umum Dandridge McRae . [12] Anjeunna kungsi Methodist upbringing. [13]

McConaughey dipindahkeun ka Longview, Texas , dina 1980, [4] di mana anjeunna dihadiran Longview Sakola Luhur . Anjeunna mukim di Australia pikeun sataun hiji, dina Warnervale, New South Wales , salaku usaha Rotary murid bursa dina 1988. [14] Anjeunna ngahadiran Universitas Texas Austin (UT-Austin), dimana manehna ngagabung Delta tau Delta fraternity. [15] Manéhna mimitian di tumiba 1989 sarta lulus di cinyusu taun 1993 ku Bachelor of Élmu di Radio-Télévisi-Film. [16] Rencana aslina na sempet robah jadi manéhna hayang hadir Southern Methodist Universitas dugi salah sahiji baraya na ngawartoskeun anjeunna yén SPP sakola swasta bakal geus beungbeurat dina finances kulawarga urang. Anjeunna oge pernah rencanana hadir sakola hukum sanggeus kalulusan tina kuliah, [17]   Tapi anjeunna sadar anjeunna teu resep jadi hiji pangacara . [4]

Karir[édit | édit sumber]

McConaughey mimiti digawé di commercials televisi, kaasup salah sahiji keur Austin, koran poéan Texas, anu Austin Amérika-negarawan , anu geus credited sakumaha peran diomongkeun kahijina. Garis, "Kumaha sejenna am I gonna tetep nepi ka kuring 'tanduk?" - a rujukan pikeun tercinta na Texas Longhorns tim olahraga - masihan masarakat satempat katingal di aktor ngora saméméh anjeunna tuang di Richard Linklater pilem 's Dazed na Bingung . [18] Dina 1992, anjeunna tuang salaku "Joe" dina Trisha Yearwood 's video musik "Walkaway Joe". [19]

Saatos sababaraha kalungguhan leutik di Malaikat di pamaén outfielder , Texas Chainsaw Uchiha: The Next Generation , Boys on Sisi nu , sarta serial télévisi kaungkab Mysteries , break badag McConaughey urang sumping salaku pangacara Jake Brigance dina film A Time maehan (1996), dumasar kana éta John Grisham novél sahiji ngaran anu sarua . [20] Dina taun 1990-an ahir, McConaughey ieu tuang di kalungguhan ngarah di beuki pilem, kaasup Kontak , Amistad , The Newton Boys , EDtv sarta U-571 . [21]

2001-2011[édit | édit sumber]

McConaughey taun 2008, milu di Nautica Malibu Triathlon

Ku 2000 awal, anjeunna remen tuang di komedi layeut , kaasup The Kawinan Nu Ngarencana na leungit kumaha a Guy dina 10 Days , duanana nu éta suksés dina kotak kantor. [22] Salila periode ieu, anjeunna muncul salaku firefighter dina pilem-anggaran low Tiptoes , kalawan Kate Beckinsale , dina Dua pikeun Duit éta salaku protégé ka Al Pacino 's judi mogul, sarta di Frailty kalawan Bill Paxton , anu ogé diarahkeun. [21] [23]

McConaughey dibéntangan dina 2005 pilem fitur Sahara marengan Steve Zahn na Penelope Cruz . [24] Saacanna sékrési pilem, manehna diwanohkeun deui ku sailing turun Walungan Amazon na trekking mun Mali . [25] Nu taun anu sarua, McConaughey ieu ngaranna <i id="mwuw">Jalma</i> Majalah urang " Sexiest Man Alive " kanggo 2005. [26] Dina taun 2006, anjeunna ko-dibéntangan ku Sarah Jessica Parker dina komedi romantis paranti peluncuran tur salaku Marshall palatih sirah bal Jack Lengyel di Urang Dupi Marshall . McConaughey ogé disadiakeun karya sora dina kampanye iklan keur Korps Peace di telat 2006. [27] Anjeunna diganti Owen Wilson dina Ben Stiller 's Tropic Guntur sanggeus Wilson urang usaha bunuh diri. [28] On Januari 21, 2008, McConaughey jadi juru carios anyar keur kampanye radio nasional, "Sapi: Ieu Naon for malam" , ngaganti Sam Elliott . [29] [30]

2012-kiwari[édit | édit sumber]

McConaughey di premiere of Dallas pembeli Club di Toronto Festival Film Internasional 2013

McConaughey dipikawanoh yen na "gaya hirup, hirup di pantai, ngajalankeun kalawan kaos abdi off, lakukeun komedi romantis" sempet ngabalukarkeun anjeunna bisa typecast pikeun kalungguhan nu tangtu, sarta anjeunna ditéang karya dramatis kalawan téma lianna. [31] Cenah:

Dina 2012, McConaughey dibéntangan barengan Channing Tatum di Magic Mike , dumasar hirup mimiti Tatum, nu ieu diarahkeun ku Steven Soderbergh . [32] Manéhna balik ka akar East Texas-Na, dipake deui ku sutradara Richard Linklater on Bernie , maén Pangacara Kabupaten Danny Buck Davidson. [33] Dina Juni 2012, McConaughey ieu diondang pikeun gabung ka Akademi Motion Picture Seni sarta Élmu Pengetahuan . [34]

Dina 2013, anjeunna portrayed Ron Woodroof di Dallas pembeli Club . Peran mangrupa rider rodeo anu discovers anjeunna boga AIDS sarta struggles mun meunang perlakuan diperlukeun anjeunna leungit ampir 50   sedengkeun (22   kg). [35] Film earned McConaughey panghargaan loba akting, kaasup nu layar Aktor kanu Award pikeun Performance Pinunjul ku Actor pameget dina Peran Anjog , anu Golden Globe Award pikeun Best Actor - Drama , jeung Academy Award pikeun Actor Best . [36] [37] Ko-béntang na Jared Leto meunang Academy Award pikeun Best ngarojong Actor , sahingga Dallas pembeli Club film munggaran saprak Mystic Walungan (2003) meunang duanana panghargaan. [38] [39] Anjeunna oge diulas di Martin Scorsese 's The Wolf of Wall Street sakumaha Tandaan Hanna, hiji boss awal Yordania Belfort . [40]

McConaughey di Festival Film Cannes 2015

Antukna, McConaughey ngarékam pengumuman layanan publik di Austin, Texas keur Perpustakaan Présidén LBJ . [41] Dina bulan April 2014, sareng majalah kaasup McConaughey di taunan na Time 100 salaku salah sahiji "Jalma paling boga pangaruh dina Dunya". [42] Dina bulan Agustus 2014, di Lincoln Motor Company nandatanganan kolaborasi multi-taun kalayan McConaughey pikeun kampanye iklan. The commercials, diarahkeun ku Nicolas pungkal Refn ( Girang ), diulas McConaughey salaku juru dongéng hiji nyetir sabudeureun dina Lincoln urang MKC kawin silang. [43] Teu lila sanggeus éta commercials debut di September 2014, maranéhanana parodied ku Ellen DeGeneres , Conan O'Brien , Jim Carrey , Selatan Park , sarta Sabtu Malam Live . Jualan sakabéh pikeun Lincoln ngaronjat ku 25 persén sabulan sanggeus Iklan debut. [44] Runtuyan commercials dibintanginya McConaughey terus pikeun sababaraha taun leuwih; mangsa ieu anjeunna ogé dirojong di MKZ sedan jeung MKX kawin silang.

Dina 2014, anjeunna dibagikeun tagihan béntang sareng Woody Harrelson di HBO 's drama kajahatan antologi runtuyan Leres Detektif . [45] Pikeun peran minangka Tai hiang Cohle , anjeunna meunang Kritik 'pilihan Award Televisi keur Actor Best dina Drama Series . [46] Anjeunna ogé bieu keur Primetime Emmy Award pikeun Actor Diterangkeun Pinunjul dina Drama Series , anu anjeunna leungit mun Bryan Cranston sarta Golden Globe Award pikeun Actor Best - Miniseries atawa Televisi Film . [47] [48] [47] Kalawan na Oscar win munggaran jeung acclaim kritis narima pikeun Leres Detektif "McConaughey sigana jadi ngetok kana hal penting, sésana dirina bari manjang, lalaki heubeul bari tinggal di umur sarua". Kritikus Rachel Syme dubbed pangakuan sarta pagelaran na bari nyandak on leuwih kompleks, kalungguhan dramatis salaku "The McConaissance". [49]

On Nopémber 17, 2014, McConaughey narima hiji béntang dina Hollywood Walk Inohong , ayana dina 6931 Pegangsaan [50]

McConaughey ogé maénkeun Cooper, bapa randa na Astronot, barengan Anne Hathaway , Jessica Chastain , Michael Caine , Mackenzie Foy , sarta Casey Affleck di Christopher Nolan 's fiksi pilem Interstellar (2014). [51] Saatos pagawean Gus Van Sant 's 2015 pilem The Sea of Tatangkalan jeung Ken Watanabe , [52] dina 2016, McConaughey dibéntangan dina dua film, Free Nagara Santang jeung Emas , jeung bersuara karakter ngarah dina dua film animasi, Kubo jeung Dua Senar sarta Sing .

Dina 2016, McConaughey ieu hired salaku diréktur kreatif sarta juru carios selebritis keur liar Turki urang kampanye panganyarna, dibawa dina leuwih awéwé jeung konsumén leuwih internasional. [53] [54]

McConaughey dibéntangan di Stephen King adaptasi The Dark Tower (2017), salaku Walter Padick , éta narima réaksi négatip tina kritik. [55] [56] [57] [58] The leres drama kahirupan gangster Bodas Boy Rick , [59] massana ulasan campur jeung éta hiji flop kotak kantor, sedengkeun erotis Thriller Serenity , éta ogé dibéntangan Diane Lane jeung Anne Hathaway , ieu panned ku boh kritik sarta panongton sanggeus release na on 25th Januari 2019. [60]

Peran na hareup aya dina harmoni Korine 's The Beach eun , hiji komedi Amérika ogé dibintanginya Zac Efron na Yunus Hill. [61] Pilem tos disetel pikeun dileupaskeun di bioskop on 5 April, 2019 [62] .

kahirupan pribadi[édit | édit sumber]

McConaughey jeung pamajikanana taun 2010

Sateuacan McConaughey patepung Camila Alves taun 2006, anjeunna kungsi hubungan jeung Penelope Cruz lajeng Sandra Bullock. Anjeunna jeung Alves jadi kalibet dina tanggal 25 Désémber 2011, kukituna nikah dina swasta Katolik Upacara [63] dina 9 Juni 2012, in Austin, Texas , dimana maranéhna reside. [64] [65] Kalawan babarengan, biologi gaduh tilu barudak: putra Lewi Alves McConaughey (dilahirkeun Juli 7 2008) [66] jeung Livingston Alves McConaughey (dilahirkeun tanggal 28 Désémber 2012), [67] sarta putri Vida Alves McConaughey (dilahirkeun January 3, 2010). [68]

McConaughey dimimitian dina ngan tetep livin yayasan, nu "dedicated mun nulungan kids rumaja mingpin kahirupan aktip tur nyieun pilihan cageur jadi lalaki hébat sarta awéwé". [69] On Pébruari 25, 2016, McConaughey nampi pangajén Nurani Kreatif ti unite4: manusa karyana kalawan yayasan-Na. [70]

McConaughey rescued rupa pets terdampar sanggeus banjir tina New Orleans ti Hurricane Katrina . [71]

McConaughey geus ngajarkeun kelas di mater Alma-Na, UT-Austin, sidang mimiti nu éta ngeunaan syuting tina 2016 pilem Free Nagara Santang . [72] Keur sési kadua, anjeunna bakal tim kalawan The lapar Kaulinan diréktur Gary Ross sarta dosén universitas témbal Rice. [72] Kursus kuliah, bagian tina Moody College of Communications, bakal kabuka pikeun juniors sarta manula. Aya henteu prerequisites atawa waragad nyandak kursus mingguan. [72]

McConaughey mangrupakeun lifelong Redskins kipas, sanggeus dimimitian handap tim kusabab Chris Hanburger sarta rojongan na tina India di Cowboy na Pilem Western India. Anjeunna malah ngaklaim geus ngahadiran Redskin Game panungtungan di Stadion RFK na buruan hareup di Stadion Jack Kent Cooke sarta salah mimitina di diganti FedEx Lapang [73]

Filmography jeung panghargaan[édit | édit sumber]

rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Matthew McConaughey: from himbo to highbrow". The Guardian. Diakses tanggal 26 April 2013. 
  2. a b "Matthew McConaughey hopes to send his kids to the Gaeltacht". IrishCentral. 
  3. "Don't Call Matthew McConaughey 'Matt'". Diakses tanggal 21 May 2017. 
  4. a b c Cohen, Jason. "His Time to Kill". Texas Monthly. Diakses tanggal October 28, 2014. 
  5. "James Donald McConaughey". geni.com. 
  6. "Hot Actor: Matthew McConaughey". Rolling Stone. Diakses tanggal June 16, 2018. 
  7. Story, Mark. "Mark Story: Matthew McConaughey's dad played college football for ... Kentucky?". kentucky.com. Diakses tanggal October 28, 2014. 
  8. "1953 Green Bay Packers". databasefootball.com. Diarsipkan dari versi asli tanggal April 8, 2013. Diakses tanggal May 24, 2013. 
  9. "Barbara Walters' Oscar Special". ABC7news.com. Diakses tanggal April 15, 2006. 
  10. "Meet Oscar Winning Actor Matthew McConaughey and his sweet family". bodyheightweight.com. 
  11. Winfrey, Graham. "Meet the Self-Made Millionaires of 'West Texas Investors Club'". Inc.com. Diakses tanggal August 13, 2015. 
  12. "60 Second interview: Matthew McConaughey". Metro. Diakses tanggal May 7, 2006. 
  13. "No use putting out the welcome Matt". The New Zealand Herald. Diakses tanggal August 5, 2010. 
  14. "ONE news". McConaughey credits Australian town. Diakses tanggal December 22, 2006. 
  15. "The Castilian Dorm Serving the University of Texas Receives Upgrades (PR.com)". Student Housing Planet. Diarsipkan dari versi asli tanggal September 12, 2009. Diakses tanggal October 16, 2009. 
  16. Derajat sarta Kaping of kahadiran: McConaughey, Mateus D. . Universitas Texas Austin
  17. wawancara NPR
  18. "Dazed and Confused Movie Reviews, Pictures". Rotten Tomatoes. Diakses tanggal August 5, 2010. 
  19. "Matthew McConaughey's First Break? A 1992 Trisha Yearwood Video". people.com. Citakan:ISO date/en. http://www.people.com/people/article/0,,20794232,00.html. Diakses pada October 2, 2015 
  20. "Watch the moment Matthew McConaughey proved he was Oscar-worthy". Entertainment Weekly. Citakan:ISO date/en. http://www.ew.com/article/2014/03/03/matthew-mcconaughey-a-time-to-kill. Diakses pada October 2, 2015 
  21. a b "Matthew McConaughey". Biography.com. Diakses tanggal August 19, 2014. 
  22. "Matthew McConaughey: exclusive interview". The Daily Telegraph. Diakses tanggal August 23, 2014. 
  23. "Two for the Money Film Locations - On the set of New York.com". onthesetofnewyork.com. Diakses tanggal 2015-08-13. 
  24. "On a Desert Gallop, Planting Assorted Red Flags". The New York Times. Citakan:ISO date/en. https://www.nytimes.com/2005/04/08/movies/08saha.html?_r=0. Diakses pada August 27, 2014 
  25. "McConaughey's elusive quest". cnn.com. Citakan:ISO date/en. http://www.cnn.com/2005/SHOWBIZ/Movies/04/11/mcconaughey.sahara/. Diakses pada August 27, 2014 
  26. "2005 Sexiest Man of the Year" Citakan:Webarchive. People. Retrieved May 19, 2008.
  27. Maugh, Casey Malone. Peace Corps in the 21st Century: A Rhetorical Analysis. p. 41. 
  28. "Matthew McConaughey to Replace Owen Wilson in Film". PEOPLE.com. 
  29. National Cattlemen's Beef Association (January 7, 2008). "Beef. It's What's For Dinner" Advertising Campaign Invites Consumers to Discover the Power of Protein. Rilis pérs. Diaksés dina July 2, 2008.
  30. Shinn, Peter. "Matthew McConaughey Movies List". Learfield Communications, Inc. Diakses tanggal December 25, 2018. 
  31. a b Fleming, Mike Jr. "EMMYS Q&A: Matthew McConaughey on Following Oscar with the Game-Changing HBO Series ' Detective'". Deadline Hollywood. Diakses tanggal 4 June 2014. 
  32. "The Body Politic: Review: ‘Magic Mike,’ by Steven Soderbergh, With Channing Tatum". The New York Times. Citakan:ISO date/en. https://www.nytimes.com/2012/06/29/movies/magic-mike-by-steven-soderbergh-with-channing-tatum.html?_r=0. Diakses pada August 23, 2014 
  33. "Bernie Tiede released from prison, will live with 'Bernie' director Richard Linklater". The Washington Post. Citakan:ISO date/en. https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2014/05/07/bernie-tiede-released-from-prison-will-live-with-bernie-director-richard-linklater/. Diakses pada August 23, 2014 
  34. Thompson, Arienne. "McConaughey, Spencer invited to join Academy". USA Today. Diakses tanggal July 19, 2013. 
  35. Ellwood, Gregory. "Matthew McConaughey reveals how he lost and ponders a 'Magic Mike' sequel". HitFix. Diakses tanggal April 16, 2013. [tumbu nonaktif]
  36. "Dallas Buyers Club (2013)". Rotten Tomatoes. Flixster. Diakses tanggal January 7, 2014. 
  37. "Dallas Buyers Club Reviews". Metacritic. CBS Interactive. Diakses tanggal November 16, 2013. 
  38. Minutaglio, Bill (Citakan:ISO date/en). "Buying Time: World traveler Ron Woodroof smuggles drugs—and hope—for people with AIDS". Dallas Life Magazine: pp. 8–12, 21, 25. http://www.buyersclubdallas.com/  (original article)
  39. Harris, Aisha (Citakan:ISO date/en). "How Accurate Is Dallas Buyers Club?". Slate.com. http://www.slate.com/blogs/browbeat/2013/11/01/dallas_buyers_club_true_story_fact_and_fiction_in_the_matthew_mcconaughey.html. Diakses pada December 18, 2013 
  40. Jr, Mike Fleming. "Matthew McConaughey Joins 'The Wolf Of Wall Street'". 
  41. Salamon, Jeff. "Matthew McConaughey Has A Presidents' Day Gift For You". Texas Monthly. Diakses tanggal 18 February 2013. 
  42. Linklater, Richard (Citakan:ISO date/en). "Matthew McConaughey: The most surprising actor in Hollywood". Time magazine. http://time.com/70802/matthew-mcconaughey-2014-time-100/. Diakses pada May 7, 2014 
  43. "Lincoln Motor Company and Matthew McConaughey Begin New Creative Journey". 
  44. Walker, Michael. "New Matthew McConaughey Ads for Lincoln to Debut New Year's Day (Video)". 
  45. Andreeva, Nellie. "HBO Picks Up Matthew-Woody Series 'True Detective' With Eight-Episode Order". Deadline Hollywood. Diakses tanggal June 26, 2012. 
  46. "Matthew McConaughey Wins Critics Choice Awards 2014 Best Actor". Youtube. Diakses tanggal March 4, 2015. 
  47. a b Verne Gay. "Emmys: Why did 'True Detective,' Matthew McConaughey get shut out?". newsday.com. Diakses tanggal August 27, 2014. 
  48. Mitovich, Matt Webb. "Golden Globes: Fargo, True Detective Lead Nominations; Jane the Virgin, Transparent Score Multiple Nods". TVLine. Diakses tanggal December 11, 2014. 
  49. Rachel, Syme. "The McConaissance". The New Yorker. Diakses tanggal 2014-02-19. 
  50. http://www.walkoffame.com/matthew-mcconaughey
  51. Goldberg, Matt. "Matthew McConaughey Confirmed to Lead Christopher Nolan's INTERSTELLAR". collider.com. Diakses tanggal April 3, 2013. 
  52. Kit, Boris. "Matthew McConaughey to Star in Gus Van Sant's 'Sea of Trees'". The Hollywood Reporter. TheHollywoodReporter.com. Diakses tanggal March 18, 2014. 
  53. McMahan, Dana. "In Nod to Female Bourbon Fans, Wild Turkey Hires Matthew McConaughey". http://www.nbcnews.com/business/consumer/nod-female-bourbon-fans-wild-turkey-hires-matthew-mcconaughey-n623736. Diakses pada 9 August 2016 
  54. "Wild Turkey Bourbon: Matthew McConaughey Short Film". YouTube. WildTurkey. Diakses tanggal 9 August 2016. 
  55. Fuller, Becky. "The Dark Tower: Where Can The Franchise Go From Here?". Screen Rant. Diakses tanggal August 15, 2017. 
  56. Spiegel, Josh. "Idris Elba Is Too Good for 'The Dark Tower'". The Hollywood Reporter. Diakses tanggal August 27, 2017. 
  57. Mendelson, Scott. "Why Idris Elba Makes 'The Dark Tower' A Must-See In Theaters". Forbes. Diakses tanggal August 27, 2017. 
  58. Hammond, Pete. "‘The Dark Tower’ Review: Stephen King Fans Can Be Thankful Idris Elba Is Here To Save The World – And The Movie". Deadline Hollywood. Diakses tanggal August 27, 2017. 
  59. McNary, Dave. "Matthew McConaughey in Talks to Star in ‘White Boy Rick’". Variety. Diakses tanggal March 12, 2017. 
  60. Perez, Lexy (Citakan:ISO date/en). "'Serenity': What the Critics Are Saying". The Hollywood Reporter. https://www.hollywoodreporter.com/news/serenity-review-roundup-what-critics-are-saying-1178912. Diakses pada January 25, 2019 
  61. Barraclough, Leo. "Matthew McConaughey to Star in Harmony Korine’s ‘The Beach Bum’". Variety. Diakses tanggal March 12, 2017. 
  62. "The Beach Bum synopsis and movie info". Tribute.ca. Diakses tanggal 2019-02-09. 
  63. Christian Post: "The Iman tina Mateus McConaughey" Ku Jim Darajat Maret 5, 2014
  64. "Matthew McConaughey, Camila Alves Wedding". People. Diakses tanggal June 10, 2012. 
  65. Bromley, Melanie; Malkin, Marc. "Matthew McConaughey and Camila Alves Getting Married in Top-Secret Texas Wedding—This Weekend!". E!. 
  66. "Matthew McConaughey and Camila Alves welcome son Levi". People. Diakses tanggal April 14, 2012. 
  67. "Matthew and Camila McConaughey Welcome Son Livingston". People. Diakses tanggal December 30, 2012. 
  68. "Matthew McConaughey, Camila Alves Welcome daughter, Vida". People. Diakses tanggal 30 January 2012. 
  69. "j.k. livin". Matthew McConaughey. Diakses tanggal August 5, 2010. 
  70. Saval, Malina. "Matthew McConaughey, Morgan Freeman, Others Honored at Variety's Unite4:Humanity Benefit". Variety. Variety Media, LLC. Diakses tanggal 2016-05-20. 
  71. Toronto Fashion Monitor: "Matthew McConaughey Saves the Pets." Citakan:Webarchive. Retrieved March 25, 2007.
  72. a b c French, Megan. "Matthew McConaughey will return to his alma mater to teach behind the scenes course". Us Weekly. Diakses tanggal 1 July 2016. 
  73. https://www.redskins.com/video/qa-with-redskins-fan-matthew-mcconaughey-15999615