Modeu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Modél maké baju modéren ngagambarkeun trén modeu kiwari dina acara peragaan busana Haute couture, Paris, 2011.

Modeu atawa fésyen (Basa Inggris: fashion) mangrupa ungkara éstétis anu populér dina hiji waktu, mangsa, tempat jeung dina kontéks husus, utamana dina papakéan, sarampah, gaya hirup, asésoris, dangdanan beungeut, gaya buuk, jeung proporsi awak.[1] Sedeng trén sorangan hartina téh hiji éksprési éstétis anu anéh jeung mindeng lumangsung leuwih péndék tibatan sa-usum, modeu ogé mangrupa hiji éksprési has tur dirojong ku industri anu sacara tradisional patali jeung usum modeu jeung koléksi. [2] Gaya mangrupa éksprési anu lumangsung salila loba usum-usuman jeung mindeng dipatalikeun jeung gerakan budaya jeung pananda sosial, lambang, kelas, jeung budaya (misalna Barok, Rococo, jsb.). Nurutkeun pamadegan ti saurang sosiolog Pierre Bourdieu, fésyen hartina "modeu panganyarna, pangabéda panganyarna."[3]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. KAISER, SUSAN B. (2019). FASHION AND CULTURAL STUDIES. BLOOMSBURY VISUAL ARTS. ISBN 978-1350109605. 
  2. Kawamura, Yuniija. (2005). Fashion-ology : an introduction to fashion studies. Berg. ISBN 978-1859738146. 
  3. Bourdieu, Pierre (1993). 'Haute couture and haute culture,' in Sociology in Question. Sage.