Moenir Darman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Moenir Darman nyaéta salah saurang inohong nu babar di Sawah Tangah, Pariangan, Tanah Datar, Sumatera Barat ping 27 Juli 1952, nikah ka Daharna Bakar H.B Jassin.[1] Atikan Pamungkas Sarjana Bahasa Inggris, Sekolah Tinggi Bahasa Asing Prayoga, Padang (1989)[2]. Kungsi miluan Hari Sastra di Ipoh, Malaysia (1980), Assian Writers Conference di Manila, Pilifina (1981), International Writing Program di Lowa City (1988) jadi Pupuhu Produksi Bumi teater, Padang[1]. Karya - karya nu geus dihasilkeun, dina wangun novel: Gumam (1976), Bako (1983), Dendang (1988), aku, Keluargaku, dan Tetanggaku (1993), Krit & Sena (2010), Andika Cahaya (2012). Dina wangun novel barudak: Surat dari Seorang Prajurit 45 kepada Cucunya, Di Lembah Situjuh Batur, Tiga Cerita Anak - anak, Ingin Jadi Pak Habibie, Adiknya Bertanya tetang Laut, dan Dongeng Kisah dari Minangkabau.[1] Dina wangun kumpulan puisi nu mobiga jéjér Kenapa Hari Panas Sekali (1975) dan Tanpa Makna (1977)[1]. Salah sahiji kumpulan cerpen nu miboga jéjér Jelaga Pusaka Tinggi (1997) jeung salah salah sahiji novel terjemahan nu miboga jéjér Negeri Hujan (Kénging Pira Sudham, 1999).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah biografi Karya Metode. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 476. ISBN 9786022297437. 
  2. Kuntha Ratna, Nyoman (2018). Enslikopedia 2000 Istilah Biografi Karya Metode. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 476. ISBN 9786022297437.