Monera

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Monera asalna Tina bahasa Yunani,yaeta moneres nu Hartina tunggal.Ciri khas tina kingdom Monera nyaéta inti selna can ditutupan ku membran inti jadi disebut prokariotok (Yunani,pro = ditutupan,karyon =membran inti).

Ciri monera[édit | édit sumber]

Monera nyaéta mikaboga nukléoid,ukurana

Bakteri asalna tina bahasa Yunani,nyaéta bacterion nu Hartina tongkat atawa batang.Bakteri nyaéta mikroorganisme bersel hiji Jeung umumna henteu berklorofil Jeung bereproduksi ngabelah diri.Bakteri mangrupi mikroorganisme bersel hiji Jeung prokariotok.

Stuktur Sel Bakteri .umumna,awak Bakteri disusun ku dinding sel,membran plasma,jeung sitoplasma.Sel Bakteri ditutupan ku dinding sel.Dinding sel mere kakuatan nu di perlindungan Jang ngajaga aneh bentuk sel sarua.

asalna Tina bahasa Yunani,nyaéta bacterion nu Hartina tongkat atawa batang.Bakteri nyaéta mikroorganisme berseh biji Jeung umumna henteu berklorofil jeung bereproduksi sarta ngabelah dirBakteri mangrupi mikroorganisme bersel hiji Jeung prokariotok.

Karakteristik Bakteri