Monitor komputer

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Monitor komputer nyaéta salah sahiji hardwere (perangkat keras) anu digunakeun pikeun output atawa ngolah data anu ditampilkeun dina bentuk grafis, monitor komputer ogé sok di sebat layar komputer.[1]

layar di komputer boga loba ukuran sareng resolusi pikeun nampilkeun grafis, di antarana mangrupa dina ukuran monitor 17-inci resolusina 1024x768, 19-inci 1280×1024, 21-inci resolusina 1600×1200. Resolusi dina monitor bisa dihartikeun jadi lebar sareng lébar pixel.[1]

Jenis - Jenis Monitor[édit | édit sumber]

Aya beberapa jenis monitor nyaéta :[2]

a. Monitor CRT (Cathode Ray Tube) Monitor CRT atawa anu osok di sebat Monitor Tabung, nyaéta monitor anu di susun ti tabung sareng pancaran sinar katoda, layar jenis ieu boga ka unggulan saperti hargana leuwih murah sareng lamun ringsek gampil di benerkeun, aya kakuranganna ogé monitor jenis ieu butuh daya anu lumayan gede sekitar 300 watt. monitor jenis ieu aya dua jenis nyaéta monitor layar cembung sareng layar rata atawa flat. b. Monitor LCD (Liquid Crystal Display) Liqud Crystal Display anu sok leuwih di kenal LCD nyaéta layarna ngagunakeun teknologi cairan kristal cair sebagai nu nampilkeunn grafis dina monitor. Sinar dina LCd monitor asalna ti lampu néon warna bodas, anu kasusun di tukang susunan pixel cair anu jumlah na loba pisan, sampe bisa ngabentuk tampilan. kalewihan anu aya dina monitor jenis ieu nyaéta kualitas gambar anu leuwik tajem sareng jernih, sarta leuwih nyamanlamun digunakeun, luwih ipis secara tampilan (flat), leuwih irit kana ngagunakeun listrik. kakuranganna nyaéta sudut pandang anu kabatas, kajeroan warna aku kabatas sareng harga anu di tawarkeun ogé relatif leuwih mahal ti monitor jenis sateu acanna. c. Monitor LED Monitor LED anu mangrupa penyempurnaan ti monitor LCD sateu acanana. Dina monitor ieu kajeroan warna leuwih alus sareng varian warnana leuwih loba deui. salain éta aya fitur sareng kagunaan anu anyar anu ngajadikeun kaleuwihan ti monitor ieu. mulai ti ayana teknologi touch screen (layar sentuh), karapetan pixel nu leuwih tajem, ngagunakeun daya listrik anu leuwih irit 70% dibandingkeun jeung LCD, usia monitor anu leuwih panjang sareng ukuran anu leuwih ipis deui, boga sinaran anu leuwih alus dibanding tipe LCD. Kakuranganana di harga anu leuwih mahal sareng sensitivitas na ogé lumayan tinggi. d. Monitor Plasma Monitor Plasma ieu tujuanana ngagabungkeun kualitas LCD anu leuwih alus, sareng sudut ningali anu leuwih luas jadina ngahasilkeun monitor anu leuwih ipis sareng bisa ditingali ti belah mana oge.

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b N, Sora. "Pengertian Monitor Komputer Dan Fungsinya Rangkuman Singkat". Pengertian Apapun (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-11-02. 
  2. "Jenis Jenis Monitor Komputer Beserta Fungsi, Cara Kerja dan Spesifikasinya". Studiinformatika.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-11-02.