Monogram

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Monogram ( Yunani,monos,satu,gramma,huruf ), tanda atau huruf-huruf nu digabungkeun jadi hiji, biasana ngagunakeun huruf-huruf awal pikeun nunjukeun identitas hiji jalma,organisasi,lembaga jsb.[1] Monogram dibedakeun jeung monograf, tulisan patali jeung hiji bagian dina pasoalan tinangtu[1]. Monogram oge dibedakeun jeung Kaligram jeung intensitas estetis, saperti puisi,sedengkeun monogram dina identitas ēta sorangan[1]. loba istilah jeung akar kecap 'mono' pamilon oposisina, sapertos:monogami jeung poligami,monogenesis jeung poligenesis,monoteisme jeung politeisme,monolog jeung dialog, monologis jeung dialogis, monisme jeung dualisme jsb. [1]


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d kutha ratna, nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah biografi karya metode. Yogyakarta: pustaka pelajar. p. 478. ISBN 9786022297437.