Monolog

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

MONOLOG nyaéta kekecapan sorangan anu kalawan jeung dialog, omongan antawis dua jalmi atawa leuwih.[1] Sacara praktis dina dasarna monolog moal mungkin jadi sabab nalika salah sahiji tokoh ngobrol nu pasti jeung kudu aya jalmi jeung pihak kadua salaku lawan,nu ngadèngè,nu nanggep,jeung sajabana.[1] Boh dina genre drama boh seni pentas nu umumna, kitu ogè fiksi nu sèjèn,digigir monolog gèn dipikawanoh kecap monolog jero (monologue interior),arus kasadaran (stream of consciousness),soliloquy (Yunani,solus,sorangan jeung loqui,ngobrol),jeung sanandika.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Kutha ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah biografi karya metode. Yogyakarta: Pustaka pelajar. p. 478. ISBN 9786022297437.