Mora (linguistik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Mora mangrupa hiji unit dina ponologi anu nangtukeun ukuran séké kecap, nu dina sababaraha basa nangtukeun panekenan atawa panjang. Hiji séké kecap nu miboga hiji mora disebut monomoraik; hiji séké kecap kalawan dua mora disebut bimoraik. Ogé, dina kasus nu jarang, hiji séké kecap nu boga tilu mora disebut trimoraik.

Citakan:Suprasegmentals


Linguistics stub.svg