NASCAR

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

National Association for Stock Car Auto Racing (dina basa Indonesia: Asosiasi Nasional Balap Mobil Stok) atau biasa disingkat ku akronim NASCAR mangrupakeun perusahaan kulawarga nu nyelenggarakeun berbagai macam acara balapan. Perusahaan ieu didirikeun ku Bill France, Sr. di taun 1948 dan ayeuna anu nyekel jabatan CEO di perusahaan nyaeta incuna, Brian France.[1] NASCAR mangrupakeun penyelenggara balap mobil paling ageung di Amerika Serikat.[2] Tilu seri balapan ageung NASCAR nyaeta Seri Piala, Seri Xinity sareng Seri Truk. NASCAR ngagelar leuwih ti 1.500 balapan di 100 trek di 38 nagara bagian di Amerika Serikat. Salain ti dinya NASCAR oge ngaoperasikeun seri nyalira di Eropa, Kanada jeung Meksiko. NASCAR oge kungsi ngagelar balapan eksibisi di Suzuka (Jepang), Motegi (Jepang), jeung di Calder Park Raceway, Australia.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. DiCicco, Christopher (November 3, 2007). "NASCAR's Organizational Structure By". Buzzle.com. Diakses tanggal April 18, 2009. 
  2. "History of NASCAR". Famento, Inc. February 20, 2009. Diakses tanggal April 18, 2009. 

Kaca kaluar[édit | édit sumber]