NASCAR

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

National Association for Stock Car Auto Racing (dina basa Indonesia: Asosiasi Nasional Balap Mobil Stok) atau biasa disingkat ku akronim NASCAR mangrupa perusahaan kulawarga nu nyelenggarakeun berbagai macam acara balapan. Perusahaan ieu didirikeun ku Bill France, Sr. di taun 1948 dan ayeuna anu nyekel jabatan CEO di perusahaan nyaéta incuna, Brian France.[1] NASCAR mangrupa penyelenggara balap mobil paling ageung di Amerika Serikat.[2] Tilu seri balapan ageung NASCAR nyaéta Seri Piala, Seri Xinity jeung Seri Truk. NASCAR ngagelar leuwih ti 1.500 balapan di 100 trek di 38 nagara bagian di Amerika Serikat. Salain ti dinya NASCAR ogé ngaoperasikeun seri nyalira di Eropa, Kanada jeung Meksiko. NASCAR ogé kungsi ngagelar balapan eksibisi di Suzuka (Jepang), Motegi (Jepang), jeung di Calder Park Raceway, Australia.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. DiCicco, Christopher (November 3, 2007). "NASCAR's Organizational Structure By". Buzzle.com. Diakses tanggal April 18, 2009. 
  2. "History of NASCAR". Famento, Inc. February 20, 2009. Diakses tanggal April 18, 2009. 

Kaca kaluar[édit | édit sumber]