NASCAR Seri Piala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
NASCAR Seri Piala
Kategori Balap mobil stok
Nagara Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Usum munggaran 1949
Supir 40
Pabrik Amérika Sarikat Chevrolet
Amérika Sarikat Ford
Jepang Toyota
Gilinding Goodyear
Jawara pembalap Amérika Sarikat Martin Truex Jr. (1)
Jawara tim Amérika Sarikat Furniture Row Racing (1)
Jawara pabrikan Jepang Toyota (2)
Ramatloka NASCAR.com
Motorsport current event.svg Usum ayeuna

NASCAR Seri Piala (biasa disingkat sabagai Seri Piala wungkul atau nami resmina Monster Energy NASCAR Cup Series) mangrupakeun divisi utama ti seri balapan NASCAR. Seri ieu mimitina dikenal sabagai Strictly Stock Series ti mimiti musim inagurasina di taun 1949. Mimiti taun 1950 sampai 1970 dikenal sabagai Seri Grand National. Ku sabab ayana hak perjanjian panamian ti R. J. Reynolds Tobacco Company nu datang janten sponsor utama, seri ini kemudian dikenal sabagai Seri Piala Winston ti musim 1971 sampai ka musim 2003. Kasapakatan anu sarupi muncul deui di taun 2004 ti Nextel Communications nu kemudian ngarobih nami seri ieu janten Seri Piala Nextel.[1] Di taun 2005 Sprint Corporation ngalakukeun merger ka Nextel Communications nu ngahasilkeun nami baru perusahaan nyaeta Sprint Nextel, sahingga nami sponsor kanggo seri ieu berobih deui janten Seri Piala Sprint nu dilaksanakeun di 2008. Kerjasama sponsorship jeung Sprint berlangsung sampai ahir musim 2016. Ti mimiti 2017 seri ieu berobih nami janten Monster Energy NASCAR Cup Series ku sabab ayana sponsorship enggal ti produsen inuman Monster Energy.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. "NASCAR : NASCAR Drivers, Race Standings & News — NASCAR.com". nascar.com. Diakses tanggal November 16, 2015. 

Kaca kaluar[édit | édit sumber]