Nikel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Electrolytic nickel.jpg

Nikel nyaéta salah sahiji unsur kumia nu miboga simbol Ni.[1] Unsur ieu mibanda nomer atom 28 jeung masa atom 68,71 gram/mol.[1] Nikel mangrupa logam nu teuas, liat, bisa ditempa jeung boga warna bodas kapérakan.[2] Nikel mangrupa konduktor panas jeung listrik anu lumayan alus.[2] Senyawa nikel umumna boga sifat bivalén, sanajan aya ogé tingkat valénsi nu séjén.[2] Unsur ieu ogé ngabentuk sajumlah senyawa kompléks.[2] Sabagian gedé senyawa nikel warnana biru atawa héjo.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Nickel (diakses 2 Februari 2016)
  2. a b c d e (id)Nikel (diakses 2 Februari 2016)
Nulis.jpg