Obrolan:Unsur kimia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Di handap ieu citakan pikeun eusi kaca unsur-unsur kimia.



__ nyaéta unsur kimia na tabel periodik nu lambangna __ jeung nomer atom __.

Sipat-sipat
Umum
Ngaran, Lambang, Wilangan__, __, __
Dérét ____________
Golongan, Periode, Blok_(_), _ , _
Dénsitas, Kateuasan __ kg/m3, __
katémbong __
Atomik
beurat atom __ amu
radius atom __ pm
radius kovalén (kira) __ (_) pm
radius van der Waals __ pm
konfigurasi éléktron [[[__|_]]]___
e- per tingkat énergi_, _
Wujud oksidasi (Oxida) _ (__)
Struktur kristal __
Fisik
Wujud zat __ (__)
Titik lééh __ K (__ °F)
Titik golak __ K (__ °F)
Eusi molar __ ×10-3 m3/mol
Panas nguap __ kJ/mol
Panas fusi __ kJ/mol
Tekenan uap __ Pa at __ K
Cepet sora __ m/s at __ K
Rupa-rupa
Éléktronégativitas __ (skala Pauling)
Kapasitas panas spésifik __ J/(kg*K)
Konduktivitas listrik __ 106/m ohm
Konduktivitas panas __ W/(m*K)
1st poténsial ionisasi __ kJ/mol
2nd poténsial ionisasi __ kJ/mol
3rd poténsial ionisasi __ kJ/mol
Isotop Pangstabilna
isoKAwaktu paruh MUÉU MeVHU
___{sin.}______[[__|___]]
_____%__ stabil mibanda __ neutron
_____%__ stabil mibanda __ neutron
___renik______[[__|___]]
Unit SI & STP dipaké iwal mun disebutkeun béda.

Ciri penting[édit sumber]

Mangpaat[édit sumber]

Sajarah[édit sumber]

Sumber[édit sumber]


Isolasi (* nuturkeun):

Sanyawaan[édit sumber]

Isotop[édit sumber]

Bahya[édit sumber]

__


Sumber iber jeung tumbu kaluar
Los Alamos National Laboratory - _
WebElements.com - _
EnvironmentalChemistry.com - _