Olimpiadeu Sains Nasional

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Olimpiadeu Sains Nasional nyaéta ajang anu diayakeun di Indonésia tiap taun, nu diauban ku siswa SD, SMP, jeung SMA. Siswa anu lolos téh siswa nu dianggap pangalusna di provinsi jeung perwakilan daerah na séwang-séwangan.

Rarangkén ieu nyaéta langkah anu tepat Jang ngawakilkeun ieu taneuh cairan ka tingkat kancah dunya internasional.

Bidang-bidang Nana : Sakola Dasar (SD) : Elmu Hitung,Elmu Alam Sakola Tingkat Kahiji (SMP) : Elmu Ngitung,Elmu Alam,Elmu Sosial (Elmu pisika téh Jeung Elmu hayat <biologi> dihijikeun jadi Elmu alam,IPA) Sakola Tingkat Akhir (SMA) : Elmu Hitung,Pisika (Elmu Pasti;Hitung Sains),Kimya (Elmu zat kimia),Astronomi (Elmu Angkasa),Elmu Géograpi (Elmu Hayat kang IPS),Elmu Ékonomi (Elmu Ékonomi).

Juara umumna : DKI Jakarta Jeung Jawa Tengah