One Ok Rock

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

One Ok Rock (ditulis salaku ONE OK ROCK) nyaéta salah sahiji band rock Jepang nu dijieun taun 2005 di Tokyo, Jepang. Ieu band miboga anggota Taka (vokalis), Toru (gitaris), Ryota (bassis), jeung Tomoya (drummer). Mimitina ieu band miboga lima anggota, mung gitaris Alex kaluar dina taun 2009.[1]

Ngaran ieu band, One Ok Rock, mimitina tina frasa basa Inggris one o'clock nu hartina pukul 1 tepat. Maranéhna baheula lamun latihan band unggal akhir minggu jam 1.00 isuk-isuk, nepika 1 o'clock dijadikeun ngaran band mereka. Basa Jepang nteu miboga kabéntenan antwis r jeung l ku kituna o'clock disebut o'crock; oc diganti ku OK nepika One ok rock dipaké minangka ngaran band. Salian ti éta, ngaran One Ok Rock bisa ditulis ku "10969" (one-o-ku-ro(ku)-ku).

Biografi[édit | édit sumber]

Ieu band dibentuk ku Alit Yamashita anu hayang pisan ngajieun band nalika manéhna murid SMA kénéh. Manéhna ngajakan babaturanana nyaéta Ryota Kohama, babaturan di grup tari hip hop nu ngaranna Héads. Ryota dititah diajar nyo'o bass, tuluy Alex Onizawa diajakan pikeun miluan. Sanggeus ningali kamampuan Taka Moriuchi nalika miluan band saméméhna, tuluy Toru ngajakan ka manéhna pikeun miluan. Tomoya Kanki geus jadi lelengkep ieu band taun 2006, ngan manéhanana karék dijadikeun anggota resmi nalika ieu band debut taun 2007.[2]

Single "Kanzen Kankaku Dreamer" dirilis 3 Pébruari 2010, tuluy nepi di urutan ka-9 tangga minggonan Oricon. Ieu band tuluy ngarilis album studio kaopat, Niche Syndrome 9 Juni 2010, dituturkeun single satuluyna, "Answer is Near" kaping 16 Februari 2011.

Single sisi A ganda mimiti ti ieu band miboga judul "Re:make/No Scared", nu dirilis 20 Juli 2011. Lagu "No Scared" dijadikeun téma utama Vidéogame Black Rock Shooter.[3][4] Album kalima, Zankyo Reference nu dirilis 5 Oktober 2011.

Single "The Beginning" dirilis kaping 22 Agustus 2012. Ieu single dipakai sebagai lagu tema film aksi yang diadaptasi tinA manga Rurouni Kenshin.[5]

One Ok Rock ogé ngaluarkeun album anu judulna 35xxxv kaping 11 Pébruari 2015.

Kaping 11 Januari 2017, One Ok Rock ngarilis album kadalapanna nyaéta Ambitions handapeun label A-Sketch versi basa Jepang, sedengkeunn pikeun versi bahasa Inggris dirilis kaping 13 Januari 2017 handapeun label Fueled by Ramen.

Anggota[édit | édit sumber]

  • Taka (森田 貴寬 Morita Takahiro, babar 17 April 1988 di Tokyo) — vokalis utama, urut anggota NEWS, cikal ti penyanyi Shinichi Mori jeung Masako Mori.
  • Toru (山下 亨 Yamashita Tōru, babar 7 Desember 1988 di Osaka) — pamingpin ogé gitaris, vokal, urut anggota grup hip-hop Héads jeung Ryota.
  • Ryota (小浜 良太 Kohama Ryōta, babar 4 September 1989 di Osaka) — bassis, urut anggota grup hip-hop Héads jeung Toru.
  • Tomoya (神吉 智也 Kanki Tomoya, babar 27 Juni 1987 di Hyogo) — drum, perkusi.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Loading...". www.tokyograph.com. Diakses tanggal 2019-03-02. 
  2. "Interview with ONE OK ROCK in Tokyo". JaME U.K. Diakses tanggal 2019-03-02. 
  3. musicJAPANplus, © 2010. "ONE OK ROCK to Release Double-A-Side Single in July - musicJAPANplus -Pick up+-". musicJAPANplus. Diakses tanggal 2019-03-02. 
  4. "Black Rock Shooter, Legend of Heroes, Class of Heroes Videos". Anime News Network. Diakses tanggal 2019-03-02. 
  5. "Live-Action Rurouni Kenshin's Theme Performed by ONE OK ROCK". Anime News Network. Diakses tanggal 2019-03-02.