Ortografi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Citakan:Underlinked

Ortografi (basa Yunani: ὀρθός orthós "bener"; γράφειν gráphein "nulis") nyaéta sistem éjahan hiji basa atawa gambaran sada basa anu mangrupa tulisan atawa lambang. Ortografi antara séjén ngawengku masalah éjahan, kapitalisasi, pemenggalan kecap, sarta tanda baca. Ortografi memerikan himpunan anu dipaké simbol (grafem sarta diakritik) sarta aturan penulisan simbol-simbol kasebut.


Nulis.jpg