Pamaké:Elsapersa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Potret Eca <3

Élsa Persa Solina (Éca) mangrupakeun salah sahiji urang Sunda kalahiran Tasikmalaya taun 1993 anu kacida cintana kana kabudayaan Sunda. Lulus S1 jurusan Téknik Informatika di bulan Desember 2015 ti STMIK Tasikmalaya. Ku sabab cintana kana budaya Sunda, Éca mawa judul skripsi ngeunaan aksara Sunda ngagunakeun algoritma teknologi komputer kiwari. Skripsi nu dibawa ku Èca nyaéta ngawanohan aksara Sunda baku maké metode ORB(Oriented FAST and Rotated BRIEF) ngagunakeun aplikasi Android.

Salila sakola di Tasikmalaya, Éca ogé sok ilubiung ogé kana kagiatan ékstra dina bidang komputer jeung marching band. Ieu wanoja resep pisan ilubiung dina kagiatan kagiatan di sakola pun diluar sakola. Sakola di widang teknologi teu ngajieun wanoja nu resep pisan wisata kulinér ieu poho kana kasundaanana, malah kadieuna bisa ngamangpaatkeun teknologi pikeun eksistensi kabudayaan Sunda.

Wiki Sabanda Barnstar.png Wiki Sabanda
"Béntang Wiki Sabanda" dilélér ka pamilon anu geus boga jasa dina sayembara nulis "Wiki Sabanda" (Séptémber 2014-Maret 2016) dina Wikipédia basa Sunda. Mugia teras sumanget masihan kontribusi di Wikipedia Basa Sunda. -- ilhamkang (sawala) 26 Maret 2016 05.46 (UTC)