Panu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


P versicolorklein.jpg

Panu atawa hapur nyaéta panyakit infeksi ku jamur dina kulit anu nyababkeun titik bodas atawa coklat ngora dina kulit,atawa ngaran lain panyakit panu nyaéta Tinea Versikolor [1]. Panyakit panu disababkeun ku jamur Pytirosporum orbiculare Jamur ieu mangrupa bagéan ti flora normal dina kulit manusa sarta ngan nyababkeun gangguan dina kaayaan-kaayaan tertentu.[1]. Panyakit panu jarang teu nyababkeun nyeri atawa arateul, tapi nyababakeun titik-titik bodas atawa coklat dina kulit.

Cara ngarah teu kena panyakit panu[édit | édit sumber]

  • Rajin Mandi tur ngagunakeun sabun anu aya bahan antiseptikna sacara rutin, sapoe 2 kali . Hal éta pikeun ngaleungit kesang anu nempel kana awak,salain ngaleungitkeun bau haseum tina kesang
  • Ulah ngagunakeun pakéan atawa anduk silih genti jeung batur, ku sabab , panu mangrupa panyakit anu gancang nular kana pakéan.[2]

Cara ngobatan Panu[édit | édit sumber]

  • Bersihkeun bagéan awak anu aya panuan.
  • Oleskeun obat jamur anu aman lakukeun sababaraha poé .
  • Sawatara urang ngobatan panu ku cara tradisional, nyaéta gosokeun laja ka bagéan awak anu aya panuan , 2 kali sapoe salila saminggu.
  • Lamun panuna geus nyebar kasakabéh awak, alusna pariksakeun ka dokter [2].

Referensi[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg