Panu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Tinea versicolor (Panu)
Klasifikasi jeung sumber luar
P versicolorklein.jpg
Kulit berpanau
ICD-10 B36.0
ICD-9 111.0
DBPanyakit 10071
MedlinePlus 001465
eMedicine derm/423 
MeSH D014010

Panu atawa hapur (dikenal dina istilah médis Tinea versicolor) nyaéta panyakit infeksi ku jamur dina kulit anu nyababkeun titik bodas atawa coklat ngora dina kulit,atawa ngaran lain panyakit panu nyaéta Tinea Versikolor [1]. Panyakit panu disababkeun ku jamur Pytirosporum orbiculare Jamur ieu mangrupa bagéan ti flora normal dina kulit manusa sarta ngan nyababkeun gangguan dina kaayaan-kaayaan tertentu.[1]. Panyakit panu jarang teu nyababkeun nyeri atawa arateul, tapi nyababakeun titik-titik bodas atawa coklat dina kulit.

Cara ngarah teu kena panyakit panu[édit | édit sumber]

  • Rajin Mandi tur ngagunakeun sabun anu aya bahan antiseptikna sacara rutin, sapoe 2 kali . Hal éta pikeun ngaleungit kesang anu nempel kana awak,salain ngaleungitkeun bau haseum tina kesang
  • Ulah ngagunakeun pakéan atawa anduk silih genti jeung batur, ku sabab , panu mangrupa panyakit anu gancang nular kana pakéan.[2]

Cara ngobatan Panu[édit | édit sumber]

  • Bersihkeun bagéan awak anu aya panuan.
  • Oleskeun obat jamur anu aman lakukeun sababaraha poé .
  • Sawatara urang ngobatan panu ku cara tradisional, nyaéta gosokeun laja ka bagéan awak anu aya panuan , 2 kali sapoe salila saminggu.
  • Lamun panuna geus nyebar kasakabéh awak, alusna pariksakeun ka dokter [2].

Referensi[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg