Panyakit GERD

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gastroesophageal reflux disease, anu biasa disebut GERD atawa naékna asam lambung kanu kerongkongan. nyaéta hiji kaayaan di mana asam lambung malik naék kana kerongkongan. Cairan anu ngabalukarkeun radang atawa iritasi dina jero tikoro.

Gejala utamana nyaéta nyeri dina ulu haté nu asam lambungna teterusan naék kana tikoro. Tapi aya ogé jalmi anu teu ngaraosan nyeri di ulu haté heula, tapi nyerina aya nu di dada, sora serak, jeung hésé neleg. Salian ti éta, aya ogé anu ngaraosan urat jiga ditarik,atawa jiga anu kaselek. GERD ogé nyababkeun batuk garing sareng napas anu bau.[1]

Nulungan Jeung Ngubaran[édit | édit sumber]

Asam lambung anu kaleuleuwihan di tikoro tiasa nyababkeun masalah anu serius. Ku sabab éta, penting kanggo anjeun apal obat maag anu cocok kanggo panyakit ieu. Salian ti nginum obat, konsumsi kadaharan ogé kudu dijaga tileuleutik, jeung hideng olahraga pikeun ngagaduhan awak anu séhat.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "https://www.mylanta.co.id/about/gerd-acid-reflux".