Batuk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Budak keur batuk

Batuk lain panyakit tapi mangrupa mékanisme katahana awak di saluran pernapasan jeung mangrupa gejala salah sahiji panyakit atawa reaksi awak nalika iritasi di tikoro ku sabab ayana lendir, kadaharan, kebul, haseup jeung sajabana.[1] Lumangsungna batuk alatan ayana benda asing anu ngarangsang selaput lendir di tikoro atawa cabang batang tikoro.[2] Benda asing kasebut di kaluarkeun ku awak ngaliwatan batuk.[2] Bisa mangrupa kebul, alérgi jeung kuman anu nyabakeun batuk.[2]

Rupa-rupa batuk[édit | sunting sumber]

  1. Batuk garing, batuk anu lumangsungna teu dibarengan ku reuhak jeung sekeresi dina saluran napas, balukarna ayana iritasi dina tikoro anu nimbulkeun nyeri.[2]
  2. Batuk rejan, umumna narajang ka budak anu umurna kurang ti 2 taun.[2] Batuk rejan miboga ciri-ciri anu has nya éta ngadadak batuk na lila, anu dibarengan ku napas panjang, tuluy batu deui, jeung sok diahiran ku utah.[2]
  3. Batuk sesek ( Asma jeung TBC ) , batuk sesek disebut ogé bronkitis, nya éta gangguan anu lumangsungna di pipa udara anu leuwih leutik, sarta dibarengan sesek napas, balukarna awak leuleus, demanm jeung beurat awak ngurangan.[2]
  4. [[Batuk akibat ngaroko ]].[2]
  5. Batuk getih, batuk dibarengan jeung getih anu aslna tina saluran napas.[2] Getih asalna bisa tina bayah atawa pembuluh getih gelembung bayah.[2] Lamun asalna tina pembuluh getih balik, batuk getih mangrupa gejala lumangsungna gagalna jantung beulah kénca.[2]
  6. Batuk ku sabab bayah ka tiisan, batuk akibat peradangan di bayah dibarengan ku tiris, nyeri dada, reuhak warnana semu beureum anu kacoklat-coklatan, demam, jeung nyeri sirah.[2]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. Mengenal macam-macam batuk (Dicutat tanggal 20 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l Macam Macam Jenis Batuk Dan Cara Pengobatan Alami (Dicutat tanggal 20 November 2011)