Panyora ceuli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
EarPods derecho.JPG

Panyora ceuli atawa lemesna Panyoanten cepil (dina widang Fisika jeung Éléktronika) atawa fon ceuli (widang Éléktronika) atau pakakas déngé (widang Komunikasi Massa) atawa panarik ceuli (widang Umum) nyaéta sapasang pengeuras sora leutik anu digunakeun dina deukeut ceuli.

Sabot dipaké ku urang, urang bakal kahubungkeun jeung frékuénsi audio stéréofonik, monofonik atawa binaural (4573 nop). Sumber sinyalna asalna bisa ti panguat sora, radio atawa pamuter CD. Dina kontéks télékomunikasi, istilah "headset" ieu digunakeun pikeun ngarujuk kana komunikasi dua arah kayaning telepon. Urang di dieu bisa ngarasakeun hubungan timbal balik. Henteu ngan saukur ngirim tatapi ogé narima.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]