Parameter statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Paraméter statistik nyaéta paraméter indeks tina kulawarga sebaran probabiliti.

di antara kulawarga paraméterisasi distribusi nyaéta sebaran normal, sebaran Poisson, sebaran binomial, jeung sebaran eksponensial. Kulawarga sebaran normal ngabogaan dua paraméter, nyaéta mean jeung varian: lamun dina kasus husus, sebaran dipikanyaho sacara pasti. Kulawarga sebaran chi-kuadrat, di bagéan séjén, ngan ngabogaan hiji paraméter, nyaéta tingkat kabébasan.

Dina kaputusan statistik, paraméter kadang-kadang dicokot tina data nu teu ka observasi, sarta dina ieu kasus statistikawan kudu narik kasimpulan dumasar kana observasi sebaran variabel random nurut kana sebaran probabiliti dina patarosan, atawa leuwih pastina nangtukeun dumasar kana sampel random nu cokot tina populasi nu keur ditalungtik. Dina kaayaan séjén, paramater bisa pasti sacara alami tina prosedur sampling atawa tipe prosedur statistik nu dipaké (contona, jumlah tingkat kabebasan dina tes chi-kuadrat Pearson).