Parangkat sirah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jelema anu maké parangkat sirah pikeun komunikasi.

Parangkat sirah (lemesna: Parangkat mastaka) atawa headset nyaéta parangkat éléktronik gabungan antara panyora ceuli jeung mikrofon. Alat ieu ilaharna digunakeun pikeun ngadéngékeun sora jeung sakaligus ngomong maké parangkat komunikasi atawa komputer, misalna pikeun VoIP. Téhnologi parangkat sirah geus ngajarambah ka dunya komunikasi, hususna téhnologi telepon séluler.

Sumber katulis[édit | édit sumber]

  • Majalah TEMPO, Édisi 8-14 Oktober 2007