Paria

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Paria
Bittermelonfruit.jpg
Buah paria
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
M. charantia
Ngaran binomial
Momordica charantia
Descourt.

Paria (Momordica charantia, suku waluh-waluhan atawa Cucurbitaceae) nyaéta sarupaning pepelakan nu ngarambat kalayan buahna anu panjang rérégéan sarta seukeut tungtungna. Buahna anu rasana pait ilahar dikokolakeun minangka sayur atawa baso tahu.