Pausahaan Dagang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pausahaan dagang nya éta pausahaan anu kagiatan utamana néangan kauntungan (laba) tina hasil ngajual jeung meuli barang dagangan boh sacara tunai boh ngaliwatan transaksi nu sifatna krédit.[1]

Karakteristik Pausahaan Dagang[édit | édit sumber]

Aya sababaraha anu jadi karakteristik pausahaan dagang diantarana;

  1. kagiatanna nya éta meuli barang dagangan pikeun dijual deui tapi teu ngarobah bentuk;
  2. miboga sasaruaan harga dina unggal unit barang nu ditawarkeun;
  3. pendapatan poko meunang tina penjualan barang dagangan;
  4. laba usaha poko meunang tina penjualan bersih dikurangan harga perolehan tina biaya-biaya.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Mahfudz, Agus Dkk. 2009. Ekonomi untuk SMA/MA kelas XI. Pusat Perbukuan, Departemen Pendidikan Nasional:Jakarta. Halaman 194.


Nulis.jpg