Peppa Babi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Citakan:Infobox television Peppa Babi mangrupikeun séri televisi animasi prasekolah Inggris anu diarahkeun sareng diproduksi ku Astley Baker Davies . Acara ieu ngurilingan Peppa, babi bikang antropomorfik, sareng kulawargana sareng rakana. Acara na mimitina ditayangkeun dina 31 Méi 2004. Aya tujuh musim dugi ka 2021. Usum katujuh mimiti ditayangkan dina 5 Maret 2021. Peppa Babi parantos disiar di langkung ti 180 nagara. Peppa babi populér di Jepang, Belanda, Spanyol, Spanyol, Vietnam, Singapura, Perancis, dubs Jerman.[1]

Dina 31 Désémber 2019, Hasbro kéngingkeun Hiburan One, kalebet franchise Peppa Babi, ku artos $ 3,8 milyar. [2]

Dina 31 Januari 2020, Harley Bird ngumumkeun yén anjeunna bakal turun tina peran Peppa Babi. [3]

Tanggal 16 Maret 2021, diumumkeun yén séri éta diperpanjang dugi ka 2027. Nanging, panyipta sareng studio aslina (Astley Baker Davies) badé ninggali produksi, sareng bakal digentos ku Karrot Entertainment (dikenal ngahasilkeun Sarah & Duck ). [4]

Latar[édit | édit sumber]

Peppa Babi mangrupikeun program siaran barudak di Channel 5 sareng Nick Jr di Inggris, Nickelodeon / Nick Jr di Amérika Serikat, ABC 4 Kids di Australia sareng Discovery Kids di Amérika Latin, kalebet Brazil. Tiap episode panjangna sakitar lima menit. Acara ieu ngurilingan Peppa, babi antropomorfik, sareng kulawarga sareng babaturanana. Unggal babaturanana mangrupikeun spésiés sato anu béda. Babaturan Peppa nyaéta umur na, sareng lanceukna Peppa lanceukna George nyaéta umur na. Episod condong nampilkeun kagiatan sadidinten sapertos ngahadiran playgroup, badé ngojay, nganjang ka nini -nini, dulur misanna, angkat ka tempat kaulinan atanapi nganggo sapédah na . Peppa Babi ngagaduhan sato énggal, disebat Hammy Hamster, Anyar Kanggo Usum 7.

Karakterna nganggo baju, cicing di imah, sareng nyetir mobil, tapi tetep ningalikeun sababaraha ciri sato dimana aranjeunna dumasar. Peppa sareng kulawargana ngorondang sapertos babi nalika ngobrol dina basa aranjeunna nyarios basa Inggris, sareng sato-sato sanésna ngadangukeun masing-masing nalika aranjeunna nyarios, kalayan sababaraha ciri anu sanés, sapertos sora kelenci kulawarga Kelinci sareng kanikmatan wortel. Kulawarga Kelenci sareng Mole ogé mangrupakeun hiji-hijina pengecualian pikeun aturan tempat hirup sapertos manusa, sabab cicing di liang di bukit, sanaos aya jandéla na dipasihan kalayan cara anu sami sareng imah-imah anu sanés. Karakterna ogé reureuh nalika éra sareng sungutna nganyatakeun émosi anu sanés sapertos kasedih, kabagjaan, iritasi, kaganggu sareng lieur. Sanaos palaku utama-kalobaannana mamalia — mangrupikeun antropomorfik, karakter sato sanésna henteu, sapertos Tiddles kuya, Polly Parrot, sareng bebek. Narator séri, John Sparkes, nguatkeun tindakan sareng humor, nyarios sapertos "Oh, dear" nalika aya kajadian anu teu dihaja (sapertos George mimiti nangis) atanapi "Tingali!" nalika tokoh ngalakukeun hal anu henteu aman (sapertos Peppa naék sapédah na tanpa ningali ka mana waé).

Produksi sareng airing[édit | édit sumber]

Serial anu mimiti 52 épisode lima menit dimimitian dina Channel 5 dina 31 Méi 2004, sareng ngagaduhan perdana Amérika na salaku bagian tina blok program tivi prasekolah Cartoon Network 's Tickle-U dina 22 Agustus 2005, dibarengan ku palaku Amérika. [5] Dub Inggris asli mimiti ditingali di Amérika Serikat dina saluran Noggin ti 2007 dugi ka 2009, sareng ayeuna ditayangkeun dina saluran Nick Jr (saatos éta ngagentos saluran Noggin), ogé blok Nick Jr anu misah dina Nickelodeon . Éta ogé tiasa ditingali dina Nick Jr di Inggris, Portugal, Italia, Benelux, Skandinavia sareng Australia. Di Taiwan, acara na disiarkeun dina Playhouse Disney . Serial kadua 52 épisode dimimitian dina Channel 5 tanggal 4 Séptémber 2006, kalayan Cecily Bloom ngagentos Lily Snowden-Fine salaku Peppa, diantara parobihan anu sanés. Seri katilu mimiti nyiarkeun dina Channel 5 murangkalih blok Milkshake! dina 4 Méi 2009 kalayan Harley Bird ngagentos Cecily Bloom sareng Lily Snowden-Fine salaku Peppa.

Di Amérika Serikat, siaran deui ogé disiarkeun dina blok Nick Jr di Nick dugi ka 15 Nopémber 2013. [6]

Peppa Babi animasi nganggo CelAction . [7]

Aksara[édit | édit sumber]

Episode sareng Kaluaran DVD[édit | édit sumber]

Peppa Babi gaduh Kaluaran DVD Non-Inggris, 1. Jilid 1: Puddles Muddy

Dileupaskeun di Perancis salaku "Cache-Cache" ("Hide And Seek"), dina format 14: 9 kalayan soundtrack Perancis-Language, sareng pilihan pikeun nonton dina basa Inggris nganggo terjemahan Perancis.

Dileupaskeun di Walanda salaku "Modderpoelen en Andere Verhaaltjes" ("Muddy Puddles and Other Stories"), dina format 4: 3 kalayan soundtrack berbahasa Belanda.

Dileupaskeun di Jérman salaku "Matschepampe und Weitere Wutzige Geschichten" ("Muddy Puddles sareng Carita Piggy anu sanés"), dina format 4: 3 kalayan soundtrack berbahasa Jerman, tanpa épisode "Kémping" (1.08), "Sapédah" (1.10), "Mobil Anyar" (1.11) sareng "Salju" (1.12), tapi ku "Piknik" (2.05) sareng "Piggy di Tengah" (4.01) kusabab alesan anu teu dikenal.

Dileupaskeun di Perancis salaku "La cabane dans l'arbre (The Tree House)", kalayan épisode na

Grenouilles, vers et papillons (Bangkong, Cacing sareng Kukupu)

La cabane dans l'arbre (The Tree House)

Monsieur l'épouvantail (Mister Scarecrow)

La mare aux petits bateaux (Pondok Parahu)

Jour de brume (Poé Foggy)

Les petites bêtes (mahluk leutik)

Une promenade à vélo (The Cycle Ride)

Le pique nique (Piknik)

Les bulles (Gelembung)

Vive le kémping (Camp Sakola)

List of Peppa Pig episodes

Buku[édit | édit sumber]

Aya sababaraha buku dumasarkeun kana Peppa Babi, salah sahiji, Peppa Meets the Queen, dituliskeun sapisan sareng Jubli Intan Ratu .

Pilem sareng "pangalaman bioskop"[édit | édit sumber]

Pilem 15 menit anu disebat Peppa Babi: The Golden Boots [8] dirilis dina 14 Pébruari 2015 [9] barengan sababaraha édisi serial TV. [10] Ti Désémber 2015, éta parantos ngasilkeun 2,326,328. [11]

Pilem anu kadua, mérek "pangalaman bioskop" dirilis dina 16 Maret 2017, sareng dipidangkeun di bioskop dina 7 April 2017. Éta nampilkeun salapan épisode anyar anu éksklusif, opat diantarana ngabagi téma anu sami, liburan Peppa di Australia . Antara épisode mangrupikeun bagéan kalayan host langsung-aksi anu namina Daisy (diperankeun ku Emma Grace Arends) sareng Peppa sareng George salaku boneka buatan tangan, dumasar kana acara panggung Peppa Pig Live.

Dunya Peppa Babi[édit | édit sumber]

Peppa Babi dina penampilan pribadi di Inggris

Peppa Babi World, daérah anu bertema dumasar kana séri dibuka tanggal 9 April 2011 di Paultons Park, New Forest, Hampshire, UK [12] diwangun ku tempat-tempat wisata sapertos tujuh tunggang gunung, zona buruan jero rohangan, taman percikan cai puddles bécék, murangkalih -Ukuran tempat ukuran sareng gedong bertema.

Barang dagangan[édit | édit sumber]

Peppa Pig, mérek Hiburan One (eOne), ngasilkeun langkung £ 200 juta dina penjualan barang dagangan Inggris di 2010, jauh ngaleuwihan angka 2009 anu 100 juta. Salaku tambahan, pikeun anu munggaran dina sajarah mérek, angka NPD pikeun sataun ngungkabkeun yén Peppa Babi mangrupikeun nomer hiji harta pra-sakola dina total pasar kaulinan pikeun 2010 - pindah nepi ka opat tempat tina jabatanna di 2009. Ayeuna dina taun katujuhna, anu ngagaduhan lisénsi anyar ngiringan ngiringan program lisénsi Peppa Babi, anu ayeuna ngagaduhan 63 anu ngagaduhan lisénsi. [13]

Salian ti édisi DVD, rupa-rupa produk Peppa Babi anu dilisensikeun sayogi, maén kalebet pidéo sareng cocooan sanés sapertos playét, kartu maén, kendaraan, sareng cocooan boneka. Barang dagangan ogé parantos dilegaan kanggo ngalebetkeun barang-barang rumah tangga sapertos produk kamar mandi, alat tulis, [14] sprei, tuangeun, inuman, pakean, sareng perhiasan. Anu ngagaduhan lisénsi kalebet Holland Publishing di Inggris. Albeum musik judulna My First Album dirilis dina bulan Juli 2019. [15]

Kritik, kontropérsi, masalah sareng pangaruh[édit | édit sumber]

Gambar:Peppa Bicycles.jpg
Babandingan pigura idéntik dina versi aslina (luhur) sareng éditan ulang tina édisi séri 1 " Sapédah ", kalayan hélik siklus ditambihan.

Peppa sareng kulawargana henteu nganggo sabuk pengaman dina dua séri munggaran. Saatos nampi sababaraha keluhan, Astley Baker Davies ngumumkeun yén sadaya animasi pikahareupeun bakal kalebet karakter anu ngagem sabuk korsi, sareng adegan anu aya hubunganana dina dua séri munggaran bakal dihirupkeun deui pikeun ngiringan aranjeunna. [16] Parobihan anu sami ogé dilakukeun kana épisode awal anu nganggo karakter numpak sapédah pikeun nambihan helm siklus, anu henteu kalebetkeun kana versi aslina. [17]

Dina April 2010, nalika kampanye Pemilihan Umum UK, E1 Entertainment negeskeun Peppa moal ngiringan peluncuran manifestasi kulawarga Partéy Buruh Inggris "pikeun kapentingan ngahindarkeun kontropérsi atanapi salah paham". Peppa saacanna parantos dianggo pikeun ngamajukeun program pamaréntah Pasti Pasti . [18]

Dina 2012, Australian Broadcasting Corporation nampi keluhan yén épisode "Mister Skinnylegs" henteu pantes pikeun pemirsa Australia, kusabab éta ngadorong sosobatan lancah. Dibikeun karacunan sababaraha lancah umum Australia, keluhan dikuatkeun sareng épisode ieu diwatesan tina disiarkeun dina jaringan televisi ABC. [19]

Dina akhir Mei 2014, Australia Broadcasting Corporation 's Mark Scott nyatakeun kasieunan ngeunaan masa depan Peppa dina tipi Australia, kumargi potongan anggaran féderal Australia pikeun dana ABC anu cenah mangaruhan kamampuanna pikeun mayar, sareng nyiarkeun, produk média luar negeri sapertos sakumaha Peppa Babi . Média Australia nyatet banding karakterna pikeun balita Australia sareng kamandang anu ngaguar ngeunaan masa depan hak distribusi Australia na. Menteri Tatanén Federal Australia, Barnaby Joyce nyatakeun tokohna salaku barang ménu di réstoran Thailand, sedengkeun kolumnis konservatif Piers Akerman ngira yén Peppa "ngadorong garis féminis anu anéh". [20] Dina 28 Méi 2014, harita- Menteri Komunikasi Malcolm Turnbull ngaleungitkeun kasieunan ngeunaan masa depan Peppa Babi dina TV Australia, ku nyabit-nyabit yén: "Sabalikna tina rumor média, Peppa mangrupikeun moncong anu urang bagja dina palung ABC".

Dina 2015, tilas menteri kaséhatan Inggris Norman Lamb nyarios yén program sapertos Peppa Babi kedah kalebet karakter homo, kusabab ngagaduhan wates anu sawenang-wenang ngeunaan hubungan naon anu tiasa ditampi dina tivi barudak "henteu adil". [21]

British Medical Journal nyandak tulisan anu enteng haté dina édisi Natal 2017 na, anu nunjukkeun yén sanaos program éta ngalebetkeun "seratan kaséhatan masarakat anu positip, ngadorong dahar anu séhat, olahraga, sareng kaamanan jalan", éta ngagaduhan résiko "nyumbang kana teu réalistis. ekspektasi perawatan primér "ku ngagambarkeun praktisi umum Dokter Brown Bear nalika ngalaksanakeun kunjungan luar imah jam-jam pas ngahubungi ngeunaan panyakit anu sigana sepele, sareng nyebarkeun pangobatan rada bébas teuing. [22] Perusahaan média anu tanggung jawab Peppa Babi henteu masihan koméntar nalika dihubungi ngeunaan tulisan ku BBC. [23]

Peppa di Cina[édit | édit sumber]

Peppa Babi populér di Cina mainstream, sareng parantos dipidangkeun ku média berita resmi sapertos People's Daily, [24] malah disahkeun ku People's Liberation Army [25] sareng pabrikan senjata Cina Norinco . [26] Nanging, tulisan média sosial anu nampilkeun kolot anu prihatin ngawadul ngalawan Peppa Babi ogé parantos janten viral. [27] Dina Méi 2018, eusi anu dimanipulasi sacara digital anu nampilkeun eusi sawawa ku Peppa Babi diblokir dina aplikasi vidéo TikTok, ogé katelah Douyin di Cina, kusabab prihatin ngeunaan paparan eusi déwasa ka barudak. [28] Numutkeun kana sababaraha perkiraan média, sakitar 30.000 klip anu dirujuk dina "#PeppaPig" dipiceun ku situs éta. [29] Larangan éta mangrupikeun kasebaran tina eusi déwasa anu nampilkeun Peppa Babi anu didamel ku shehuiren ( simplified Chinese  ; sacara harfiah "masarakat jalma") subkultur, anu ngagunakeun Peppa Pig salaku ikon "mobster" kriminal, kalayan anggota subkultur nyiptakeun meme sareng tato anu dihina déwasa nganggo citra tina kartun. Kartun Asli Peppa Babi tetep tiasa diaksés dina sadaya platform online, kalebet TikTok (Douyin). 

Sanaos kontroversi di luhur, séri sareng karakter na tetep populer dina budaya Cina mainstream, sabab dua taman téma Peppa Babi badé dibuka di Beijing sareng Shanghai dina 2019. [ peryogi diénggalan ] [30] Dina awal taun 2019, pikeun ngarayakeun Taun Babi, pilem animasi / aksi langsung 81-menit Peppa Pig Ngarayakeun Taun Anyar Cina dirilis di Cina. [31] [32] Sateuacan rilis pilem ieu, lima menit cuplikan promosi langsung-aksi janten viral dina média sosial di Cina, nampi samilyar pandangan sareng dipasang deui ku sababaraha média média nagara. Pilem ieu dibuka tanggal 6 Pébruari 2019, sareng ngahasilkeun US $ 14 juta dina tilu dinten munggaran. [33]

Pangajén sareng nominasi[édit | édit sumber]

  • Panghargaan Barudak Akademi Inggris
    • 2012, Jawara pikeun Animasi Pra-Sakola Pangsaéna [34]
    • 2011, Jawara pikeun Animasi Pra-Sakola Pangsaéna [35]
    • 2011, Jawara pikeun Pelaku Terbaik (Harley Bird)
    • 2005, Jawara pikeun séri Animasi Pra-Sakola Pangsaéna
  • Festival Film Animasi Internasional Annecy 2005, Juara Hadiah Utama, The Crystal pikeun Produksi TV Pangalusna [36]
  • Festival Film Animasi Bradford 2005, Juara Seri Animasi Barudak Pangalusna
  • Cartoon on the Bay Festival 2005, Juara Pélinella Award pikeun Program Éropa Pangalusna dina sataun
  • Kartun dina Bay Festival 2005, Juara Pélinella Award pikeun Seri Pra-Sakola Pangsaéna
  • Kartun dina Bay Festival 2005, penghargaan pamirsa Barudak kanggo séri Pra-Sakola Pangsaéna

Nominasi

  • Panghargaan Barudak Akademi Inggris
    • 2013, Nominasi Animasi Pra-Sakola Pangsaéna [37]
    • 2013, Nominasi pikeun Tulisan Pangsaéna
    • 2013, Nominasi Multiplatform Pangsaéna (buruan Liburan Peppa Babi)
    • 2010, Nominasi pikeun Animasi Pra-Sakola Pangsaéna
    • 2010, Nominasi pikeun Tulisan Pangsaéna
    • 2009, Nominasi Animasi Pra-Sakola Pangsaéna
    • 2009, Nominasi pikeun Tulisan Pangsaéna
    • 2008, Nominasi pikeun Animasi Pra-Sakola Pangsaéna
    • 2007, Nominasi pikeun Animasi Pra-Sakola Pangsaéna
    • 2004, Nominasi pikeun Animasi Pra-Sakola Pangsaéna

Peppa Babi: Kaulinan[édit | édit sumber]

Peppa Babi: Kaulinan dikembangkeun ku Ubisoft sareng diterbitkeun ku Pinnacle Inc. Dileupaskeun tanggal 27 Nopémber 2009 pikeun konsol Nintendo Wii sareng sistem permainan anu dicekel ku Nintendo DS. Mangrupikeun kaulinan vidéo barudak pikeun diajar sareng maénkeun, sareng ngandung 11 kaulinan sareng kagiatan.

Peppa Babi: Senang sareng Kaulinan[édit | édit sumber]

Peppa Pig: Fun and Games dikembangkeun ku Ubisoft sareng diterbitkeun ku Pinnacle Inc. Dileupaskeun tanggal 22 Oktober 2010 pikeun konsol Nintendo Wii sareng sistem permainan anu dicekel ku Nintendo DS.

Discography[édit | édit sumber]

Albeum studio[édit | édit sumber]

Judul Detil albeum Posisi bagan puncak
Inggris [38] SCO IRL
Album Kahiji Kuring
  • Dileupaskeun: 19 Juli 2019
  • Labél: eOne
  • Format: Unduhan digital, streaming
79 26 91

Jomblo[édit | édit sumber]

Judul Albeum Dileupaskeun
"Téma Musik Ti Peppa Babi" Téma Musik EP 1 April 2016
"Kebon Binatang Bing Bong" Album Kahiji Kuring 14 Juni 2019
T/A 25 Oktober 2019

Muter diperpanjang[édit | édit sumber]

Judul Detil EP
Téma Musik EP
  • Dileupaskeun: 1 April 2016
  • Ketik: 2-lagu EP

Rujukan[édit | édit sumber]

 

Tautan Éksternal[édit | édit sumber]

  1. "Peppa Pig moved from Labour event". BBC News. Citakan:ISO date/en. http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/election_2010/8645658.stm. Diakses pada 10 April 2012 
  2. "Hasbro Closes Deal of Takeover of Studio Behind Peppa Pig". TV Shows. Diakses tanggal 2020-01-14. 
  3. Davies, Hannah J. (2020-01-31). "Peppa Pig voice actor Harley Bird quits after 13 years" (dalam bahasa en-GB). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2020/jan/31/peppa-pig-voice-actor-harley-bird-quits-after-13-years. Diakses pada 2020-01-31 
  4. https://deadline.com/2021/03/peppa-pig-creators-step-back-eone-2027-1234715448/
  5. "Cartoon Network Launches Tickle U To Humor Preschoolers". Animation World Network. Diakses tanggal 23 May 2017. 
  6. http://www.thefutoncritic.com/showatch/peppa-pig/listings/
  7. https://www.astleybakerdavies.com/links.html
  8. "PEPPA PIG: THE GOLDEN BOOTS". British Board of Film Classification. Diakses tanggal 18 December 2015. 
  9. Simmy Richman (Citakan:ISO date/en). "TV cartoon Peppa Pig – now worth $1bn a year – is making the leap to the big screen". The Independent. https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/features/tv-cartoon-peppa-pig--now-worth-1bn-a-year--is-making-the-leap-to-the-big-screen-10042742.html. Diakses pada 18 December 2015 
  10. "Peppa Pig: The Golden Boots review". Den of Geek. Diakses tanggal 18 December 2015. 
  11. "Peppa Pig: The Golden Boots - International Box Office Results". Box Office Mojo. Diarsipkan dari versi asli tanggal February 22, 2015. Diakses tanggal 18 December 2015. 
  12. "Paultons Family Theme Park - Home of Peppa Pig World - New Forest". Diakses tanggal 18 December 2015. 
  13. "Record-breaking year for Peppa Pig". LTW Magazine. Diarsipkan dari versi asli tanggal 17 June 2011. Diakses tanggal 26 September 2013. 
  14. "Personalised Childrens Books". Penwizard. Diarsipkan dari versi asli tanggal October 26, 2015. Diakses tanggal 18 December 2015. 
  15. "Piggy-Azalea: Peppa and Iggy's album feud plays out on Twitter". CTV News. Diakses tanggal 19 July 2019. 
  16. "Peppa Pig in seatbelt safety row". BBC. Citakan:ISO date/en. http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/8460753.stm 
  17. Loveday, Samantha. "ABD adds seatbelts to Peppa Pig episodes | Latest news from the licensing industry". Licensing.biz. Diarsipkan dari versi asli tanggal 30 September 2012. Diakses tanggal 26 September 2013. 
  18. "Peppa Pig moved from Labour event". BBC News. Citakan:ISO date/en. http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/election_2010/8645658.stm 
  19. "About the ABC: Peppa Pig, (received), 6th August 2012". 
  20. Maley, Jacqueline (Citakan:ISO date/en). "Peppa Pig held aloft as sacrifice to god of prosperity". The Age. http://www.theage.com.au/federal-politics/political-news/peppa-pig-held-aloft-as-sacrifice-to-god-of-prosperity-20140528-394ml.html. Diakses pada 29 May 2014 
  21. Murphy, Joe (Citakan:ISO date/en). "Give Peppa Pig gay friends to diversify children's TV, says Lib-Dem hopeful". London Evening Standard: p. 13 
  22. Bell, Catherine (2017). "Does Peppa Pig encourage inappropriate use of primary care resources?". British Medical Journal 359 (Christmas 2017): j5397. doi:10.1136/bmj.j5397. PMID 29229662. 
  23. Westbrook, Ian (Citakan:ISO date/en). "Peppa Pig's GP visits copied by fans, says doctor". BBC News. https://www.bbc.co.uk/news/health-42322216. Diakses pada 14 December 2017 
  24. "Qing-style porcelain cup painted with English cartoon figure Peppa Pig goes viral in China". 
  25. "Plaudits for PLA's Hong Kong garrison on the march with Peppa Pig in Lunar New Year video that ends with a giggle". South China Morning Post. Citakan:ISO date/en. https://www.scmp.com/news/hong-kong/politics/article/2184880/plaudits-plas-hong-kong-garrison-march-peppa-pig-lunar-new 
  26. "Lunar New Year puts seal on Peppa Pig". South China Morning Post. Citakan:ISO date/en. https://www.scmp.com/news/china/society/article/2185004/lunar-new-year-puts-seal-peppa-pigs-chinese-comeback 
  27. "Peppa Pig is a bad influence, vents parent in viral social media post". People.cn. Citakan:ISO date/en. http://en.people.cn/n3/2017/1115/c90000-9292952.html 
  28. "China bans Peppa Pig because she 'promotes gangster attitudes'". The Independent. Citakan:ISO date/en. https://www.independent.co.uk/news/world/asia/peppa-pig-ban-china-childrens-tv-cartoon-gangster-douyin-a8332846.html. Diakses pada 23 May 2018 
  29. Ong, Thuy (Citakan:ISO date/en). "Peppa Pig blocked on popular Chinese video app for association with counterculture". The Verge. https://www.theverge.com/2018/5/1/17306500/peppa-pig-china-blocked-ban-video-app-douyin. Diakses pada 23 May 2018 
  30. Haas, Benjamin (Citakan:ISO date/en). "Peppa Pig, subversive symbol of the counterculture, in China video site ban". The Guardian. https://www.theguardian.com/world/2018/may/01/peppa-pig-banned-from-chinese-video-site. Diakses pada 23 May 2018 
  31. "See The Heartfelt 'Peppa Pig' Video That Got A Billion Views In China". NPR. Citakan:ISO date/en. https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2019/02/05/691501906/why-its-the-year-of-peppa-pig-in-china 
  32. "Peppa Pig Celebrates Chinese New Year (xiao zhu pei qi guo da nian)-film 1010370". 
  33. Mendelson, Scott. "Box Office: 'The Wandering Earth' Is China's First Big-Budget Sci-Fi Blockbuster". Forbes. 
  34. "2012 Children's Pre-School Animation | BAFTA Awards". BAFTA. Diakses tanggal 5 September 2014. 
  35. "2011 Children's Pre-School Animation | BAFTA Awards". BAFTA. Diakses tanggal 5 September 2014. 
  36. "2005 - The Cristal for a TV production". AIAFF. Diakses tanggal 5 September 2014. 
  37. "Children's in 2013 | BAFTA Awards". BAFTA. Diakses tanggal 6 September 2014. 
  38. "PEPPA PIG | full Chart History | Official Charts Company". Official Charts Company.