Perang Jinshin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Perang Jinshin (壬申の乱 jinshin no ran?) nyaéta runtuyan perang rebutan kawawasaan di Jepang nu kajadian dina taun 672 sanggeus pupusna Emperor Tenji. Kaisar Tenji tadi nunjuk dulur lalakina, Prince Ō-ama keur gagantina, tapi terus robah pikiran ku nunjuk putrana Prince Ō-tomo.

Hal ieu nyababkan perang sodara rebutan kakawasaan. Kaisar Ō-tomo, nyepeng jabatan kurang ti sataun sanggeus diangkat jadi kaisar. Emangna, Ō-ama ngagantikeun jadi Kaisar salaku Kaisar Temmu.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • "Jinshin no Ran." (1985). Kodansha Encyclopedia of Japan. Tokyo: Kodansha Ltd.