Periodeu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Périodeu, atawa period, période, nyaéta mangsa anu mangrupa bagian tina kamekaraan (sajarah) sastra sagemblengna.[1] Munculna hiji périodeu téh bisa jadi lantaran némbongkeun pasipatan-pasipatan, kondisi, jste.[1] Anu béda jeung périodeu saheulaeunana.[1] Sajarah sastra Sunda geus dicaroba dijieun périodisasina ku para ahli; sarta katinggal aya géséhna dina hal réana périodeu, ngaran-ngaranna, jeung titiwarsana.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 1. ISBN 978-602-7785-78-6.