Peucang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peucang
Peucang di Taman Satwa Yérusalém
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Order: Artiodactyla
Kulawarga: Tragulidae
Génus: Tragulus
Spésiés: T. javanicus
Ngaran binomial
Tragulus javanicus
(Osbeck, 1765)

Peucang (Tragulus javanicus) nyaéta hiji spésiés ungulata kuku genap ti kulawarga Tragulidae. Nalika sawawa, gedéna sapantar kelenci, ku kituna kaasup ungulata pangleutikna.[2] Hirupna di leuweung Java, bisa jadi di Bali ogé, najan can kungsi aya anu ngawénéhan.[1]

Taksonomi[édit | édit sumber]

Ieu sato boga ngaran ilmiah Tragulus javanicus, tapi disebut ogé Tragulus javanica, Cervus javanicus, jeung sinonim hétérotip Tragulus fuscatus.[1][3][4][5]

Dedegan jeung biologi[édit | édit sumber]

Hulu peucang bentukna jurutilu, tonggongna bengkung, awakna buleud jucung ka tukang, beuratna 1–2 kg. Cokorna leutik, henteu tandukan, tapi boga sihung salaku pakarang ngalawan pamangsa atawa lawan lianna.[6] Anu bikang teu boga sihung sarta awakna leuwih leutik.[rujukan?] Jangkungna k.l. 30 cm, panjangna 45 cm, kalawan buntut 5 cm. [rujukan?]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c Citakan:IUCN2013.2
  2. Citakan:MSW3 Artiodactyla
  3. Meijaard, I. and Groves, C. P. (2004). A taxonomic revision of the Tragulus mouse-deer. Zoological Journal of the Linnean Society 140: 63-102.
  4. Javan mouse-deer (Tragulus javanicus). (2013). ARKive - Discover the world's most endangered species. Retrieved from http://www.arkive.org/javan-mouse-deer/tragulus-javanicus
  5. Facts about Lesser Mouse Deer (Tragulus javanicus) - Encyclopedia of Life. (n.d.). Encyclopedia of Life - Animals - Plants - Pictures & Information. Retrieved from http://eol.org/pages/328339/names/synonyms
  6. Nowak, R., J. Paradiso. 1983. Walker's Mammals of the World. Chicago: Johns Hopkins University Press.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Média nu patali jeung Tragulus javanicus di Wikimedia Commons


Nulis.jpg