Lompat ke isi

Peuting pabaru

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Peuting taun anyar)

Peuting pabaru (lemesna: Wengi warsih énggal) nyaéta burit nepi ka peuting tanggal 31 Désémber anu mangrupa poé pamungkas dina taun kalénder Grégori, sapoé méméh Pabaru. Dina kabudayaan Kulon, peuting taun anyar dirayakeun kalawan pakaulan jeung acara kumpul-kumpul jeung baraya, babaturan ogé jeung kulawarga anu ngadon ngadaragoan bagantina taun.

Di antara nagara anu pangmimitina ngarayakeun bagantina taun téh Kiribati jeung Samoa. Salah sahiji tempat anu ngarayakeun Taun Anyar panglambatna nyaéta Honolulu, Hawaii.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Wiktionary logo
Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap