Pitulung:Variabel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Variabél atawa kata konci (magic words) di Wikipédia nyaeta téks husus nu bisa dipaké dina ngédit jeung dina sawangan nu ngahasilkeun atawa ngaganti ku hiji angka dumasar proyék atawa ramatloka, wanci, atawa kaca dimana variabél dipaké.

Fitur ieu ti perangkat lunak MédiaWiki nu dipaké ku Wikipédia jeung proyék Wikimédia lainna.

Kata konci diwatesan ku {{ jeung }} atawa __ jeung __. Kaca ieu eusina daptar kabeh variabél atawa kata konci nu bisa dipaké di Wikipédia jeung proyék Wikimédia séjénna.

Ngaran spasi[édit | édit sumber]

Variabel Hasil
{{ns:-2}}, {{ns:Media}} Média, Média
 Ngaranspasi nu digunakeun keur média
{{ns:-1}}, {{ns:Special}} Husus, Husus
 Ngaranspasi nu digunakeun keur kaca husus
{{ns:0}} ( Ngaranspasi utami ) ( kosong )
 Ngaranspasi utami
{{ns:1}}, {{ns:Talk}} Obrolan, Obrolan
 Ngaranspasi Obrolan
{{ns:2}}, {{ns:User}} Pamaké, Pamaké
 Ngaranspasi Pamaké
{{ns:3}}, {{ns:User_talk}} Obrolan pamaké, Obrolan pamaké
 Ngaranspasi Obrolan pamaké
{{ns:4}}, {{ns:Project}} Wikipedia, Wikipedia
 Ngaranspasi proyék
{{ns:5}}, {{ns:Project_talk}} Obrolan Wikipedia, Obrolan Wikipedia
 Ngaranspasi Obrolan proyék
{{ns:6}}, {{ns:Image}} Gambar, Gambar
 Ngaranspasi Gambar
{{ns:7}}, {{ns:Image_talk}} Obrolan gambar, Obrolan gambar
 Ngaranspasi Obrolan gambar
{{ns:8}}, {{ns:MediaWiki}} MédiaWiki, MédiaWiki
 Ngaranspasi MediaWiki. ( Ngan Kuncén numeunang ngédit kaca di Ngaranspasi ieu. )
{{ns:9}}, {{ns:MediaWiki_talk}} Obrolan MédiaWiki, Obrolan MédiaWiki
 Ngaranspasi Obrolan MediaWiki
{{ns:10}}, {{ns:Template}} Citakan, Citakan
 Ngaranspasi Citakan
{{ns:11}}, {{ns:Template_talk}} Obrolan citakan, Obrolan citakan
 Ngaranspasi Obrolan Citakan
{{ns:12}}, {{ns:Help}} Pitulung, Pitulung
 Ngaranspasi pitulung
{{ns:13}}, {{ns:Help_talk}} Obrolan pitulung, Obrolan pitulung
 Ngaranspasi Obrolan pitulung
{{ns:14}}, {{ns:Category}} Kategori, Kategori
 Ngaranspasi kategori
{{ns:15}}, {{ns:Category_talk}} Obrolan kategori, Obrolan kategori
 Ngaranspasi Obrolan kategori

Alamat server[édit | édit sumber]

Variabél Hasil
{{SITENAME}} Wikipedia
 Mulangkeun ngaran wiki (diset di localsettings.php)
{{SERVER}} //su.wikipedia.org
 Mulangkeun domain jeung subdomain ti wiki
{{SERVERNAME}} su.wikipedia.org
 Mulangkeun nilé ti $wgServerName di localSettings.php
{{SCRIPTPATH}} /w
 Mulangkeun nilé ti $wgScriptPath di localSettings.php
{{localurl:fullpagename}} /wiki/Fullpagename
Mulangkeun alamat URL tina hiji kaca. Kaca bisa euweuh. Conto:
{{localurl:a&b!}} /wiki/A%26b!
{{localurle:a&b!}} /wiki/A%26b!
{{localurl:page|query=x}} /w/index.php?title=Page&query=x
{{fullurl:fullpagename}} //su.wikipedia.org/wiki/Fullpagename
Mulangkeun URL lengkeup tina hiji kaca. Mangrupa gabungan {{SERVER}}{{localurl}}. Conto:
{{fullurl:a&b!|u=v}} //su.wikipedia.org/w/index.php?title=A%26b!&u=v
{{fullurle:a&b!|u=v}} //su.wikipedia.org/w/index.php?title=A%26b!&u=v

Kata konci {{localurl}} ngaganti karakter spasi ku karakter garis handap (underscore) jeung karakter husus ku karakter panggantina (escape code), conto: {{localurl:a !}} ngahasilkeun /wiki/A_!

kajaba keur string saperti karakter "|" dimana string saanggeus karakter eta moal diganti. Conto:

//su.wikipedia.org/w/index.php?title=Husus:Contributions/Jimbo_Wales&limit=10
dihasilkeun ku:
{{fullurl:Special:Contributions/Jimbo Wales|limit=10}}
ngan lain ku:
{{fullurl:Special:Contributions|target=Jimbo Wales&limit=10}}
nu ngahasikeun :
//su.wikipedia.org/w/index.php?title=Husus:Contributions&target=Jimbo Wales&limit=10

Kata konci {{fullurl}} nu dikenalkeun ti saprak MédiaWiki vérsi 1.6 mangrupa gabungan ti {{SERVER}}{{localurl}}

Robah nurutkeun wanci[édit | édit sumber]

Variabel Hasil
{{CURRENTYEAR}} 2019
 Mulangkeun taun ayeuna.
{{CURRENTMONTH}} 04
 Mulangkeun bulan ayeuna dina format 2 digit. Kosong ditempatkeun di hareup keur bulan ka 1...9
{{CURRENTMONTHNAME}} April
 Mulangkeun ngaran bulan ayeuna.
{{CURRENTMONTHABBREV}} Apr
 Mulangkeun ngaran bulan ayeuna dina format singket (3 huruf).
{{CURRENTMONTHNAMEGEN}} April
 husus keur basa Finlandia, salian ti keur malikeun nilei nu sarua jeung {{CURRENTMONTHNAME}}
{{CURRENTWEEK}} 17
 Kata konci ieu nileina antara 1 nepi 54 dumasar jumlah minggu dina taunna.
{{CURRENTDAY}} 22
 Mulangkeun tanggal ayeuna.
{{CURRENTDAY2}} 22
 Kata konci ieu nambahan angka kosong di hareup keur tanggal 1...9 (teu kaasup kata konci {{CURRENTDAY}} ), digunakeun keur bentuk tanggal dina standar ISO siga 2019-04-22T09.57Z.
{{CURRENTDAYNAME}} Senén
 Mulangkeun ngaran poé ayeuna.
{{CURRENTDOW}} 1
 Mulangkeun poé ka sabaraha dina minggu. Poé ka-1 sarua jeng poé Senén.
{{CURRENTTIME}} 09.57
 Mulangkeun jam jeung menit kiwari dina UTC.
{{CURRENTHOUR}} 09
 Mulangkeun jam kiwari dina UTC.
{{CURRENTTIMESTAMP}} 20190422095720
 Mulangkeun timestamp kiwari dina (UTC).
{{NUMBEROFARTICLES}} 41.106
 Kecap konci ieu ngahasilkeun jumlah kaca dina rohangan ngaran utama nu lain mangrupakeun Kaca Alihan jeung ngabogaan saeutikna hiji tumbu. Ieu oge kumaha variabel sistim $wgUseCommaCount upama nilaina "true", mangka jumlah kaca nyaeta kaca nu komana (",") saeutikna hiji. Lamun nilaina "false", mangka jumlah kaca nyaeta kaca nu miboga tumbu ("[[") saeutikna hiji. Nilai standar nyaeta "false".
{{NUMBEROFUSERS}} 21.722
 Kecap konci {{NUMBEROFUSERS}} ngahasilkeun jumlah pamake kadaptar. Kecap konci ieu diwanohkeun ti mimiti MediaWiki versi 1.7alpha r13916.
{{NUMBEROFADMINS}} 7
 Kecap konci {{NUMBEROFADMINS}} ngahasilkeun jumlah pangurus dina hiji Wiki (nu kaasup pangurus nyaeta sysop, bureaucrat, steward jeung checkuser).
{{REVISIONID}} 547670
 Kecap konci {{REVISIONID}} ngahsilkeun hiji angka unik nu mangrupakeun identifikasi hiji revisi tina hiji kaca tina sakabeh revisi tina sakabeh kaca. Dina URL angka eta bisa dirujuk kana "oldid=..", sanajan revisi nu kiwari dipidangkeun mangrupakeun revisi panpandeurina oge. Hal ieu bisa dipake dina kaca-kaca sawala, cutatan dina warta jeung lian-liana. Nalika muka URL eta, dina beh luhurna kaca baris dipidangkeun tanggal jeung wanci lokal (lamun teu asup log: UTC), kalayan tumbu kana revisi samemehna jeung tumbu sejen kana revisi sanggeusna (kajaba nalika muka alamat eta, euweuh revisi nu leuwih anyar, mangka nu mecenghul dina "revisi kiwari" moal aya tumbuan). Lamun revisi nu dibuka nyaeta revisi pangmimitina, mangka euweuh tumbu ka revisi samemehna. {{REVISIONID}} henteu ngahasilkeun nanaon dina pramidang.
{{NUMBEROFFILES}} 541
 Malikkeun jumlah gambar/media nu geus dimuat dina Wiki ieu.
{{NUMBEROFPAGES}} 71.141
 Malikkeun jumlah kaca kaasup kaca alihan, kaca sawala, kaca pamake, kaca gambar, kaca citakan jeung kaca tukung.
{{CURRENTVERSION}} 1.34.0-wmf.1 (d50b699)
 Malikkeun versi kiwari tina software MediaWiki.
{{PAGESINNAMESPACE}} atawa {{PAGESINNS}}

{{PAGESINNAMESPACE:0}} = 1
{{PAGESINNAMESPACE:1}} = 1
{{PAGESINNAMESPACE:2}} = 1

 Malikkeun jumlah artikel dina rohangan ngaran tinangtu.

Dipaké di raw modifier[édit | édit sumber]

Raw modifier bisa dipake dina variabel {{NUMBEROFUSERS}}, {{NUMBEROFFILES}} jeung {{NUMBEROFARTICLES}} pikeun ngahasilkeun wangun nu teu diformat. Pamake kudu make wangun tanpa format ieu dina ParserFunction.

Conto:

pamakean biasa hasil pamakean make raw modifier hasil
{{NUMBEROFARTICLES}} 41.106 {{NUMBEROFARTICLES:R}} 41106
{{NUMBEROFFILES}} 541 {{NUMBEROFFILES:R}} 541
{{NUMBEROFUSERS}} 21.722 {{NUMBEROFUSERS:R}} 21722
{{PAGESINNAMESPACE:0}} 1 {{PAGESINNAMESPACE:0:R}} 1

Katerangan[édit | édit sumber]

1: henteu diaktipkeun alatan performance issue

Dipaké dina {{subst:}} jeung includeonly dina citakan[édit | édit sumber]

Lamun hiji citakan ngandung {{<includeonly>subst:</includeonly>CURRENTTIME}} disubstitusikeun, niley kecap konci nu disimpen dina kaca nyaeta niley nalika disubstitusikeun. Hal ini berlaku keur variabel liana nu robah sairing jeung wanci. Ini digunakeun diantarana dina citakan {{imagevio}}. Contona:

{{CURRENTTIME}}
09.57 - niley nu bakal robah sairing wanci unggal wanci lamun kaca nu ngandung citakan ieu diakses.
{{subst:CURRENTTIME}}
21:25 - jadi konstanta (niley ajeg) nalika disubstitusikeun kana citakan.
{{<includeonly>subst:</includeonly>CURRENTTIME}}
09.57 - jadi konstanta (niley ajeg) tina hiji kaca nalika make citakan ieu.

Dumasar kana kaca[édit | édit sumber]

Variabel Hasil
{{NAMESPACE}} Pitulung
 Ngahasilkeun ngaranspasi tina kaca ayeuna.
{{NAMESPACEE}} Pitulung
 Sarua saperti {{NAMESPACE}} tapi ngaganti karakter-karakter husus ku karakter-karakter pangganti (escape codes). Kecap konci {{NAMESPACE}} jeung {{NAMESPACEE}} teu ngahasilkeun hiji nilai (sanajan hiji karakter spasi) pikeun namespace utama.
{{PAGENAME}} Variabel
 Ngahasilkeun ngaran kaca nu ayeuna keur dibuka.
{{PAGENAMEE}} Variabel
 Sarua saperti {{PAGENAME}} tapi ngaganti karakter-karakter husus ku karakter-karakter pangganti (escape codes). Kecam konci {{PAGENAMEE}} bakal ngahasilkeun judul kaca dina wangun saperti nu dipake dina URL, mangrupa garis handap (underscore) pikeun karakter spasi, jeung kode-kode pangganti (escape codes) pikeun karakter-karakter husus sangkan dipake pikeun nyieun URL. Conto: dina kaca nu judulna "Grand café", {{PAGENAMEE}} bakal ngahasilkeun "Grand_caf%C3%A9".
{{FULLPAGENAME}} Pitulung:Variabel
 Wangun ringkes tina {{NAMESPACE}}{{PAGENAME}}.
{{FULLPAGENAMEE}} Pitulung:Variabel
 Wangun ringkes tina {{NAMESPACEE}}{{PAGENAMEE}}.
{{SUBPAGENAME}} Variabel
 Ngahasilkeun ngaran Subkaca. Dina hiji subkaca, contona "Wikipedia:Variabel/Tes", parentah [[../]] ngahasilkeun Wikipedia:Variabel (ku tutumbu dibere sacara otomatis).
{{SUBPAGENAMEE}} Variabel
 Sarua saperti {{SUBPAGENAME}} tapi ngaganti karakter-karakter husus ku karakter-karakter pangganti (escape codes).
{{TALKSPACE}} Obrolan pitulung
 Ngahasilkeun namespace obrolan tina kaca nu ayeuna. (ti mimiti MW 1.7+)
{{TALKSPACEE}} Obrolan_pitulung
 Sarua saperti {{TALKSPACE}} tapi ngaganti karakter-karakter husus ku karakter-karakter pangganti (escape codes). (ti mimiti MW 1.7+)
{{SUBJECTSPACE}} Pitulung
 Ngahasilkeun namespace tina kaca nu ayeuna. Lamun namespace kaca ayeuna teh kaca obrolan, mangka {{SUBJECTSPACE}} malikkeun namespace artikelna. (sejak MW 1.7+)
{{SUBJECTSPACEE}} Pitulung
 Sarua saperti {{SUBJECTSPACE}} tapi ngagantikeun karakter-karakter husus ku karakter-karakter pangganti (escape codes). (ti mimiti MW 1.7+)
{{ARTICLESPACE}} Pitulung
 Alias pikeun {{SUBJECTSPACE}}
{{ARTICLESPACEE}} Pitulung
 Alias pikeun {{SUBJECTSPACEE}}
{{TALKPAGENAME}} Obrolan pitulung:Variabel
 Ngahasilkeun wangun {{FULLPAGENAME}} kaca obrolan tina kaca ayeuna. (ti mimiti MW 1.7+)
{{TALKPAGENAMEE}} Obrolan_pitulung:Variabel
 sarua saperti {{TALKPAGENAME}} tapi nganganti karakter-karakter husus ku karakter pangganti (escape codes). (ti mimiti MW 1.7+)
{{SUBJECTPAGENAME}} Pitulung:Variabel
 Ngahasilkeun wangun {{FULLPAGENAME}} kaca artikel tina kaca ayeuna. (ti mimiti MW 1.7+)
{{SUBJECTPAGENAMEE}} Pitulung:Variabel
 Sarua saperti {{SUBJECTPAGENAME}} tapi nganganti karakter-karakter husus ku karakter pangganti (escape codes). (ti mimiti MW 1.7+)
{{BASEPAGENAME}} Variabel
 Malikkeun ngaran kaca tanpa namespace jeung subkaca (lamun aya)
{{BASEPAGENAMEE}} Variabel
 Sarua saperti {{BASEPAGENAME}} tapi ngagantikeun karakter-karakter husus ku karakter-karakter pangganti(escape codes).
{{ARTICLEPAGENAME}} Pitulung:Variabel
 Wangun sejen tina {{SUBJECTPAGENAME}}
{{ARTICLEPAGENAMEE}} Pitulung:Variabel
 Wangun sejen tina {{SUBJECTPAGENAMEE}}
{{URLENCODE: x y %@ }} x+y+%25%40
Ngaganti karakter-karakter husus ku escape codes. Bakal guna lamun parameter dina citakan ngandung spasi.

Dina kaca utama anu judulna "Tepas/Arsip", mangka {{PAGENAME}} bakal ngahasilkeun "Tepas/Arsip", {{PAGENAMEE}} ngahasilkeun "Tepas/Arsip" jeung {{SUBPAGENAME}} ngahasilkeun "Arsip".

Waktu digunakeun dina Wikipedia templat, variabel-variabel ieu bakal ngarujuk kana kaca anu ngagunakeun eta citakan, lain kana citakanna.

Conto kombinasi makéna[édit | édit sumber]

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Indonesia.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Berikut ini adalah beberapa contoh pemakaian dari kombinasi variabel-variabel yang telah dijelaskan di atas.

{{fullurl:{{FULLPAGENAME}}|action=edit}}
//su.wikipedia.org/w/index.php?title=Pitulung:Variabel&action=edit
{{fullurl:Special:Whatlinkshere|target={{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}}}
//su.wikipedia.org/w/index.php?title=Husus:Whatlinkshere&target=Pitulung:Variabel
{{fullurl:{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}|action=edit}}
//su.wikipedia.org/w/index.php?title=Pitulung:Variabel&action=edit
{{fullurl:Special:Whatlinkshere|target={{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}}}
//su.wikipedia.org/w/index.php?title=Husus:Whatlinkshere&target=Pitulung:Variabel
[[{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}_1]]
Pitulung:Variabel_1
{{fullurl:{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}_1}}
//su.wikipedia.org/wiki/Pitulung:Variabel_1
{{fullurl:{{NAMESPACE}}:{{PAGENAME}}|oldid={{REVISIONID}}}}
//su.wikipedia.org/w/index.php?title=Pitulung:Variabel&oldid=547670
Contoh terakhir ini merupakan contoh pranala permanen (permalink) yang dapat digunakan sebagai kutipan.

Bentuk{{SERVER}}{{localurl:page }} menghasilkan hasil yang sama dengan {{fullurl:page }} pada MediaWiki versi 1.5 dan yang lebih baru.

Daptar éusi[édit | édit sumber]

Berikut adalah kata-kunci yang dipakai untuk memanipulasi daftar isi (table of contents).

__NOTOC__
Kata kunci ini akan menyebabkan daftar isi untuk tidak muncul dalam suatu halaman.
__FORCETOC__
Kata kunci ini akan memaksa daftar isi untuk muncul. Daftar isi akan muncul secara otomatis apabila telah terdapat 4 buah sub judul (dideklarasikan dengan "==" ...."=="").
__TOC__
Meletakkan daftar isi di bagian kata kunci __TOC__ diletakkan.

Ngédit[édit | édit sumber]

__NOEDITSECTION__
Menyebabkan pranala "sunting" tidak dimunculkan pada sub judul. Pranala sunting secara otomatis akan muncul di sebelah kanan sub judul ("==" ...."=="").
__NOCONTENTCONVERT__ atau __NOCC__
Tidak melakukan konversi bahasa (karakter dan fase) dalam tampilan artikel; Contoh: bahasa Mandarin zh dengan zh_cn, zh_tw, zh_sg, zh_hk.
__NOTITLECONVERT__ atau __NOTC__
Seperti __NOCC__ tetapi hanya untuk judul saja.
__END__
Menyebabkan whitespace (spasi dsb) termasuk ke dalam halaman waktu disimpan.
__START__
Kegunaan kata-kunci ini masih belum jelas
__NEWSECTIONLINK__
Menyebabkan munculnya tombol tambah (+) di atas halaman seperti pada halaman pembicaraan. Gunanya untuk memunculkan kotak penyuntingan bagian baru (new section). Kata kunci ini diperkenalkan pada v1.7alpha (r.14009)

Lianna[édit | édit sumber]

__NOGALLERY__
Menyebabkan gambar-gambar di halaman kategori untuk ditampilkan sebagai pranala dan bukan sebagai gallery.

Pemformatan[édit | édit sumber]

Kata kunci Contoh
{{LC:}} {{LC:AbC dEf}} = abc def
 Konversi untuk menghasilkan kalimat dalam huruf kecil.
{{UC:}} {{UC:aBc DeF}} = ABC DEF
 Konversi untuk menghasilkan kalimat dalam huruf besar.
{{LCFIRST:}} {{LCFIRST:Ab Cd}} = ab Cd
 Konversi untuk menghasilkan kalimat dalam huruf kecil pada kata pertama saja.
{{UCFIRST:}} {{UCFIRST:aB cD}} = AB cd
 Konversi untuk menghasilkan kalimat dalam huruf besar pada kata pertama saja.
{{FORMATNUM:}} {{FORMATNUM:299792458}} = 299.792.458
 Menambahkan pemisah ribuan sesuai dengan bahasa yang dipakai.
{{PADLEFT:str|x|c}} {{PADLEFT:bcd|6|a}} = aaabcd
 Mengisi suatu string str dengan karakter c di sebelah kiri sampai panjang string tersebut mencapai x.
{{PADRIGHT:str|x|c}} {{PADRIGHT:bcd|6|a}} = bcdaaa
 Mengisi suatu string str dengan karakter c di sebelah kanan sampai panjang string tersebut mencapai x

Citakan[édit | édit sumber]

{{subst:namatemplat}}
Melakukan subtitusi isi templat.
{{msg:namatemplat}}
Jika suatu nama templat bentrok dengan suatu kata-kunci, dengan memakai kata-kunci {{msg:}} akan memastikan templat yang dipakai bukannya kata-kunci tersebut.
{{msgnw:}}
Melakukan pemanggilan terhadap suatu templat tanpa melakukan evaluasi terhadap variabel-variabel.
{{INT:}}
Jika suatu pesan internal MediaWiki bentrok dengan suatu templat, dengan kata-kunci {{int:}}, yang digunakan adalah pesan internal MediaWiki, bukan templat tersebut. Contoh: {{int:sidebar}} akan melakukan inclusion terhadap MediaWiki:sidebar
{{raw:}}
Penggunaannya masih belum jelas.

Gambar[édit | édit sumber]

Berikut adalah kata-kunci yang digunakan di dalam [[Gambar:namafile.ext|attribut|...|attribut]]. Attribut terakhir yang tidak dikenal digunakan sebagai deskripsi gambar tersebut. Attribute tersebut digunakan juga di alt=deskripsi.

Kata kunci Contoh
framed [[Gambar:MediaWiki.png|framed]]
 Meletakkan gambar di dalam bingkai (frame) dengan deskripsinya. Dapat juga diketik "frame" atau "enframed". Menggunakan ukuran gambar yang asli.
thumbnail [[Gambar:MediaWiki.png|thumbnail]]
 Mengubah ukuran gambar sesuai ukuran yang diset di halaman preferensi atau ukuran tertentu yang diberikan. Bisa juga menggunakan "thumb".
lebar px [[Gambar:MediaWiki.png|40px]]
 Mengubah ukuran gambar menjadi lebar pixel.
right [[Gambar:MediaWiki.png|right]]
 Meletakkan posisi gambar mengambang di kanan.
left [[Gambar:MediaWiki.png|left]]
 Meletakkan posisi gambar mengambang di kiri.
none [[Gambar:MediaWiki.png|none]]
 Menginformasikan posisi gambar untuk tidak mengambang.
center [[Gambar:MediaWiki.png|center]]
 Meletakkan posisi gambar di tengah. Bisa juga memakai "centre"

Nuséjén[édit | édit sumber]

Kata kunci Contoh
{{#language:}}
  • {{#language:en}} menghasilkan English
  • {{#language:id}} menghasilkan Bahasa Indonesia
{{CONTENTLANGUAGE}} {{CONTENTLANGUAGE}} = su
 Mengembalikan kode bahasa dari halaman-halaman wiki.
{{DIRMARK}} atau {{DIRECTIONMARK}} ‎ ‎
 Mengembalikan u+200E (kiri ke kanan) atau u+200D (kanan ke kiri) arah penulisan bahasa wiki
{{grammar:}}  
 Kegunaannya belum jelas
{{plural:}} Digunakan untuk menentukan bentuk tunggal atau jamak dalam bahasa Inggris.
 Contoh:
  • {{plural:1|time|times}} menghasilkan time
  • {{plural:2|time|times}} menghasilkan times
#redirect #REDIRECT [[target]] di atas halaman.
 Membuat peralihan ke halaman lain.

Tumbu luar[édit | édit sumber]