Platinum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Platinum-nugget.jpg

Platinum nyaéta unsur kimia nu miboga no atom 78, lambang Pt, jeung Beurat Atom = 195,09;[1] Ieu mangrupa logam mulia abu-abu nu mimiti diulik ku Wood dina taun 1741.[1] Platinum miboga sifat nu beurat, warna bodas kaabu-abuan, mangrupa logam liat nu babari pisan dibentuk, jeung mangrupa bahan kimia nu pang kuatna.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Pudjaatmaka, A. Hadyana. 1999. Kamus Kimia. Jakarta:Balai Pustaka ISBN 9796662949
  2. (en)Platinum(diakses 15 Mei 2016)
Nulis.jpg