Présidén Bangladés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Présidén Bangladés
Presidential Standard of Bangladesh.svg
Panji Kaprésidénan
Nu keur mangku
Abdul Hamid
(palaksana)

saprak 14 Maret 2013
Padumukan Istana Bangabhaban
Lila ngajabat 5 taun, bisa deui sakali
Nyekelan pangistrénan Syéikh Mujibur Rahman
Diadegkeun 26 Maret 1971
Ramatloka http://www.bangabhaban.gov.bd/
Artikel ieu bagian ti:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Bangladés

Présidén Bangladés nyaéta Pupuhu Nagara Bangladés, nu miboga kautamaaan laungkung ti sadaya rahayat Bangladés sarta nunjuk badan législatif, éksekutif, yudikatif.[1] Saprak 1991, pamaréntahan Bangladés robah kana dqémokrasi parleméntér, sarta ku kituna ayeuna présidén umumna mangrupa jabatan sérémonial nu dipilih ku parlemén.[2]

Daptar présidén[édit | édit sumber]

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Daptar Présidén Bangladés.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "CONSTITUTION OF THE PEOPLE'S REPUBLIC OF BANGLADESH" (PDF). Diakses tanggal 2011-12-03. 
  2. Background Note: Bangladesh, US Department of State, Méi 2007