Présidén Bangladés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Présidén Bangladés
Flag of the President of Bangladesh.svg
Panji Kaprésidénan
Nu keur mangku
Abdul Hamid
(palaksana)

saprak 14 Maret 2013
Padumukan Istana Bangabhaban
Lila ngajabat 5 taun, bisa deui sakali
Nyekelan pangistrénan Syéikh Mujibur Rahman
Diadegkeun 26 Maret 1971
Ramatloka http://www.bangabhaban.gov.bd/
Artikel ieu bagian ti:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Bangladés

Présidén Bangladés nyaéta Pupuhu Nagara Bangladés, nu miboga kautamaaan laungkung ti sadaya rahayat Bangladés sarta nunjuk badan législatif, éksekutif, yudikatif.[1] Saprak 1991, pamaréntahan Bangladés robah kana dqémokrasi parleméntér, sarta ku kituna ayeuna présidén umumna mangrupa jabatan sérémonial nu dipilih ku parlemén.[2]

Daptar présidén[édit | édit sumber]

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Daptar Présidén Bangladés.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "CONSTITUTION OF THE PEOPLE'S REPUBLIC OF BANGLADESH" (PDF). Diakses tanggal 2011-12-03. 
  2. Background Note: Bangladesh, US Department of State, Méi 2007