Prakambrium

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salah sahiji bentang dibentuk ku jaman Prakambrium.

Prakambrium mangrupa ngaran anu teu resmi pikeun éon ti waktu géologi anu saméméh éon Fanerozoikum ayeuna[1]. Prakambrium dimimitian nalika Bumi ngawangun (sakitar 4,6 miliar taun ka tukang) jeung réngsé dina awal periodé Kambrium. Kajadian anu dijelaskeun dina bagian saméméha mangrupa bagian tina sajarah pangheubeulna di Bumi, Hadéan. Tapi loba deui anu bakal datang dina Éra Prakambrium. Prinsip géologis anu dijelaskeun dina awal babab buku ieu pikeun nerapkeun sajarah géologis ieu dina jaman baheula.[2]

Prakambrium ngumpulkeun ampir 90% tina sakabéh sajarah Bumi. éta dibagi kana tilu Éon: Hadéan, Arkéan, jeung Protérozoikum.

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. "Precambrian". ScienceDaily. Diakses tanggal 2019-11-12. 
  2. "The Precambrian | Earth Science". courses.lumenlearning.com. Diakses tanggal 2019-11-12.