Pramoedya Ananta Toer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Pramoedya Ananda Toer nyaéta saurang sastrawan Indonésia nu babar di Blora puseur polu Jawa taun 1925, salaku putra cikal di kulawargana.

Pramoedya Ananta Toer
Pramoedya Ananta Toer Kesusastraan Indonesia Modern dalam Kritik dan Essai 1 (1962) p136.jpg
Pramoedya Ananta Toer
BabarPramoedya Ananta Mastoer
6 Pébruari 1925
Citakan:Country data Belanda Blora, Jawa Tengah, Hindia Belanda
Pupus30 April 2006 (yuswa 81)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Tempat nganjrekJalan Multikarya II No 26, Utan Kayu, Jakarta Timur.
KawarganagaraanIndonesia
PagawéanNovelis, esais
Tawis leungeunSignature of Pramoedya Ananta Toer.svg

Sajarah[édit | édit sumber]

Bapana nyaéta guru, sedeng Indungna padagang sangu. Sandiasma  Pramoedya Ananta Mastoer, sakumaha nu geus ditulis dina kumpulan carita pondok semi-otobiografi judulna Carita Blora. Sabab ngaran kulawarga Mastoer (ngaran bapana) miboga kesan robéda, manéhna ngaleungitkeun ngaran Jawa na "Mas" jadi tungtungna "Toer" salaku ngaran kulawargana. Pramoedya nyumprih atikan di Sakola SMK jurusan Radio di Surabaya, laju digawé jadi juru ketik di koran pamedalan Jepang di Jakarta  mangsa pamaréntahan Jepang di Indonésia.