Prasasti Pasir Datar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Prasasti Pasir Datar nyaéta salah sahiji prasasti titilar Karajaan Sunda.

Perenah[édit | édit sumber]

Prasasti Pasir Datar katimu dipakébonan Kopi di Pasir Datar, Cisandé, Sukabumi dina taun 1872 (NBG 1872, al 165; 1873, kaca 60 sarta 94). Nurutkeun N.J.Krom, prasasti ieu ditunda di Musieum Nasional Jakarta (l914:60).

Rupa bahan[édit | édit sumber]

Prasasti Pasir Datar dijieun tina batu alam.

Eusi[édit | édit sumber]

Prasasti Pasir Datar tacan ditranskripsi antukna tacan dipikanyaho eusina.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Richadiana Kartakusuma (1991), Anekaragam Bahasa Prasasti di Jawa Barat Pada Abad Ke-5 Masehi sampai Ke-16 Masehi: Suatu Kajian Tentang Munculnya Bahasa Sunda. Tesis (nu diajéngkeun salaku sarat pikeun meunangkeun gelar Magister dina widang Arkéologi). Fakultas Pasca Sarjana Universitas Indonesia.