Prisma (optik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Dispérsi cahya ku prisma.

Dina élmu optik, prisma nyaéta pakakas anu dipaké pikeun mantulkeun cahaya atawa pikeun misahkeunana (dispérsi) kana warna spéktral (warna katumbiri), anu sacara talari (tradisional) dijieun dina wangun prisma kalayan dasar sagitilu.