Produk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Citakan:Pemasaran Dina bisnis, produk nu barang atawa jasa anu bisa dijual beulikeun. Dina marketing, produk nanaon nu bisa ditawarkeun ka pasar jeung bisa nyugemakeun kahayang.[1] Di tingkat nu pangecér, produk nu mindeng disebut minangka barang dagangan. Dina manufaktur, produk nu dibeuli dina bentuk bahan baku jeung dijual salaku barang rengse. Produk dina bentuk atah barang saperti logam atawa produk tani anu mindeng disebut salaku komoditi.

Kecap barang asalna ti inggris produk nu hartina "hiji hal nu dihasilkeun ku tanaga gawé atawa sajabana".[2] Bentuk kerja ceuk produk, nyaéta ngahasilkeun, nyaeta serapan tina basa latin prōdūce(deui), nu ngandung harti (ka) mingpin atawa mawa hiji hal ka hareup. Dina taun 1575, kecap "produk" nujul ka nu mana wae nu dijieun ("nanaon dihasilkeun").[3] Tapi saprak 1695, harti kecap produk nujul ka hiji hal nu dihasilkeun ("hal atawa hal dihasilkeun"). Produk dina ékonomi rasa ieu mimiti diwanohkeun ku ékonom-politisi Adam Smith.[4]

Dina pamakéan anu leuwih lega, produk bisa nujul ka hiji item atawa unit, a group produk nu sarua, grup barang jeung jasa, atawa ngagolongkeun industri pikeun barang jeung jasa.


Sayangkuu hatur nuhun ya

Produk Klasifikasi[édit | édit sumber]

Produk bisa digolongkeun kana dua utama golongan, nyaéta; a) produk konsumen b) industri produk. Dua rupa produk ieu jadi pilihan pikeun pausahaan, naha maranéhanana bakal pindah (ngahasilkeun) grup kahiji produk atawa produk kadua.

Produk konsumen[édit | édit sumber]

Naon anu dimaksud ku produk konsumen anu meuli produk ku ahir pamakéna pikeun konsumsi pribadi. konsumen produk nyertakeun produk ti poé-ka-poé produk, balanjaproduk, produk husus jeung produk nu teu hayang.

Produk industri[édit | édit sumber]

nyaéta barang jeung bahan dibeuli ku individu atawa organisasi (pausahaan) pikeun processing salajengna atawa nu keur dipake dina ngalakonan usaha.

catatan kaki[édit | édit sumber]

  1. Kotler, P., Armstrong, G., Brown, L., and Adam, S. (2006) Marketing, 7th Ed. Pearson Education Australia/Prentice Hall.
  2. Random House Dictionary, 1975
  3. Etymology of product, etymonline.com.
  4. Etymology of produce, etymonline.com.